OMLOOP VAN DE GLAZEN STAD.(2000.04.16)

GEKLOPT OP DE MEET

Fulco van Gulik baalde. Met de vuisten bonkte hij op z'n stuur. Teleurgesteld schudde de jonge, ambitieuze en rappe Rotterdammer (21) het hoofd. De eerste prijs in de 16e JLM Intertrans Omloop van de Glazen Stad, waarvan hij de week eerder nauwelijks nog durfde dromen, maar die opeens zo ‘dichtbij' was, glipte hem door de vingers. Sandro Bijnen klopte hem op de meet!

Na ruim 150 kilometer stoomde Van Gulik, tweehon­derd meter voor de eindstreep en dus te vroeg, nog als eerste op het finishdoek af. Maar op dat moment wist hij al dat de eretrofee niet voor hem zou zijn. Vanuit zijn wiel sloeg immers de slimme Sandro Bijnen toe. De Axa-prof uit Budel (24) is een van de snelste finishers en zeker nu hij zo ideaal werd gebracht, kon het door Dennis van der Meiden geleide gezelschap zich opmaken voor een feestje. Tien minu­ten later, op weg naar het podium waar de plaatselijke politie-agente Jose van der Post als rondemiss optrad, had Van Gulik de tegenslag nog steeds niet verwerkt. De open stonden dof in een koppie dat maar naar de grond bleef staren. Maar excuses waren overbodig. Hij had immers geen keuze. ,Als ik dat laatste gaatje naar de in de finale weggesprongen Jean-Pierre Verstraten niet dicht spurt, gaat hij gewoon winnen. De anderen wilden of konden het niet. Dus moest ik we[ aangaan, met het risico om te verliezen".

WEL TEVREDEN

Van Gulik bekende later dat hij ook best blij was met die tweede plaats. Want het zit hem fysiek in z'n nieu­we ploeg Lowik-Tegeltoko niet mee. Ziek vlak voor de start in de Ster van Zwolle en - eenmaal hersteld - weer gevallen in de Baronie. Daaraan heb ik een lastige spierblessure in de liesstreek overgehouden. De afge­lopen zes dagen kon ik niet eens trainen en ook van­daag had ik, als we over steentjes reden, veel pijn. Toch zat ik lekker mee, al kwam ik op het laatst tekort. Je mist dan net dat beetje macht voor 'de elf', valt stil en wordt geklopt".

MAASDIJK

Op het voortreffetijk door politie Haaglanden en het Zuid-Hollandse motorbegeleidingsteam beveiligde par­cours van de Glazen Stad, ontbrak Van Gulik niet toen - waar anders dan op de Maasdijk - al na drie kwartier de beslissende breuk in het peloton ontstond.

Natuurlijk joegen de thuisrijders van de Van Vliet­ Weba-Gazelle-ploeg (met liefst zes man in de eerste waaier van 35) het tempo op. En wie niet mee was, was eigenlijk toen al 'gezien'. Na de verzorging langs de Gaag stoomde - in de finale - een treintje van negen schakels op naar de tweede beproeving op de dijk. Ploegleider Bertus Kroon (Van Vliet) verspeelde eigen­lijk daar zijn troeven. Wel twee man vooraan, maar naast regionaal favoriet Hein Zwinkels had daar, in plaats van de jonge Ewoud van der Kooy (heel knap), immers een ervaren kracht als Farenhout of Stobbelaar moeten aanpikken. Tussen rasspurters als Bijnen en John den Braber (beiden Axa), Marcel Alma (Zwolle), Van Gulik en de winnaar van de Braakman Marc van Grinsven (Groenewoud), was het voor de deur van de sponsors koersende Westlandse duo immers kansloos. Zeker toen Verstraten Zwinkels een slag voor was en in het lokale lusje demarreerde. Verstraten leidde zo de finale in met de gekende afloop.

BRON:Henk Kruithof

Elite/Beloften: 1. Sandro Bijnen Budel; 2. Fulco van Gulik Steenbergen; 3. Marc van Grinsven Deurne; 4. Marcel Alma Harskamp; 5. Hein Zwinkels Monster; 6. Jean Pierre Verstraten Roosendaal; 7. Ewoud van der Kooij Leiderdorp; 8. John den Braber Rotterdam; 9. Han Spies s-Gravenzande; 10. Louis de Koning Zwartewaal; 11. Rene Post Dodewaard; 12. Lennart van Drimmelen Haastrecht; 13. John Kerstholt Assen; 14. Werner Altewischer Leiden; 15. Anthony Theus Bergeyk; 16. Xander Moerman Lexmond; 17. Marcel Nagengast Hoogeveen; 18. Mathijs Loohuis Oldenzaal; 19. Arie van Oijen Hillegom; 20. Michel Stobbelaar Uden;

 

OMLOOP VAN DE GLAZEN STAD.(2001.05.13)

ZUIJDERWIJK HEERST IN GLAZEN STAD

Wie eraan twijfelde, weet het nu ook zeker: Wilco Zuijderwijk kan het nog steeds. Wanneer de beul uit Poeldijk echt zijn zinnen heeft gezet op een koers is de Westlander nauwelijks te verslaan. Ondanks zijn leeftijd (31) en ondanks de mentale en sportieve tegenslagen die hij de afgelopen jaren moest incasseren, staat Zuijderwijk er als het moet. Overal., maar zeker in eigen streek.

“Schitterend toch" stelde de onbetwiste nummer een van de zeventiende Omloop van de Glazen Stad, uit­zwetend in de schaduw van de VIP-bus van zijn sponsorp­loeg tevreden vast. “Prachtig, niet alleen voor mezelf, maar voor de hele ploeg. Voor al die mensen die er hier in de streek zoveel energie insteken om het fietsen op topniv­eau mogelijk te maken. Voor de organisatie van de Omloop en natuurlijk voor de sponsors, bij wie we hier voor de deur rijden." En terwijl hij zijn aandacht verdeelde over de door verzorger Frans van den Bosch aangereikte verkoelende spons, de felicitaties van ploegleider Bertus Kroon en de nog geen uur eerder uit Slovenie terugge­eerde sportdirecteur Henk Zonneveld en over jongste zoon Kaj, die de geteisterde spieren in het linkerboven­een van vader Zuijderwijk nog eens extra op de proef stelde, bekende Wilco hoe graag hij zijn Omloop wilde winnen. Op een schitterende erelijst, met nationale titels, klassieke triomfen en ereplaatsen op WK's en Olympische spelen, ontbrak immers de tocht tussen de kassen van het West- en Oostland. „Het is nu eenmaal de wedstrijd over de wegen waarop je dagelijks traint. Met allemaal bekenden langs de kant. Ik had er al wel een paar keer gereden, maar vaak was de koers ook bestemd voor de jongere renners en moest ik toekijken."

SLOVENIE

Bijna was Zuijderwijk ook ditmaal niet gestart in de vlek­loos georganiseerde klassieker, die door een kleine honderd motorrijders van het regiokorps Haaglanden en het Motor Begeleidings Team door het drukke verkeer van de Randstad werd geloodst. In de aanloop naar Olympia's Tour, die hij ruim tien jaar na zijn eerste eindoverwinning nog eens wilde scoren, stond immers de etappewedstrijd door Slovenie op zijn programma. Maar het leed van het MKZ-virus trof ook Nederlands belangrijkste rittenkoers. Geen Olympia's Ronde dus. „En", besloot de door die afgelasting redelijk in een dip geraakte routinier: „ook maar geen weekje Oost-Europa." De ZLM-tour en de Glazen Stad lokten meer. Op Zeeuwse wegen ging het echter mis, in de Glazen Stad aanmerkelijk beter. „We reden, al na vijftig van de 154 kilometer, zo maar weg. Pakten bijna twee minuten en de koers was gedaan. Want achter ons zaten niet zo heel veel jongens meer die een dergelijke kloof kunnen dichten."

BALANS

Na de verrassende breuk van de groep maakte Zuijderwijk de balans op. Hij zag Ronald van der Tang en Richard Slabbekoorn in Van Vliet-shirt, ploegmakker Martijn Stougje als WWV'er en ook nog wat ex-teamge­noten als Camiel van den Bergh (later in de sprint goed voor de tweede plaats, voor de rappe Marcel Alma en Mathijs Loohuis), Marco Luyten en Edward Farenhout.

Verder waren er wat eenlingen (de Estlander Ainsalu, Alma, Eric van Leijen, Wilfred Verhagen, Aldo Klomp, Ron Jacobs, Patrick Koeman, twee Tegeltoko's (Loohuis en Rutte) en -verrassend - de twee leden van je clubformatie van het Rijswijkse De Spartaan Coppers en Van Rijn. Zuijderwijk zag dat het goed was. “Natuurlijk, ik heb er al wel eens meer gewonnen in de eerste maanden van het seizoen dan nu die ene Belgische kermiskoers in Genappe, maar het gaat toch lekker." Wie hem in Noord-Holland met de voeten van een aantal profs zag spelen op de Zuiderzeedijk kan dat beamen. Hij weet in elke koers waar het moet en kan gebeuren. Zeker in de Glazen Stad . Zuijderwijk stuurde eerst Slabbekoorn en vervolgens Stougje voor­uit. “Daarna ging ik zelf. In Poeldijk, dik acht kilometer voor de eindstreep. Lang bleven ze heel dichtbij, pas tegen het einde nam ik wat meer afstand."

BRON: HENK KRUITHOF

Elite/Neo: 1. Wilco Zuijderwijk Poeldijk; 2. Camiel van den Bergh Beesd; 3. Marcel Alma Harskamp; 4. Mathijs Loohuis Oldenzaal; 5. Richard Slabbekoorn Kapelle; 6. Martijn Stougje Hellevoetsluis; 7. Ronald van der Tang Voorhout; 8. Ron Jacobs Nes aan de Amstel; 10. Arthur Rutte Haarlemmerliede; 11. Gerhard Klijnhout s-Gravendeel; 12. Robert Koppers Den Haag; 13. Marco Luyten Meerkerk; 14. Wilfred Verhagen Woerden; 15. Eric van Leijen Ewijk; 16. Edward Farenhout Zuidland; 17. Aldo Klomp Apeldoorn; 18. Patrick Koeman Nieuwegein; 19. Stefan Cohnen Selfkant; 20. Johan van Ooijen Giessenburg;

 

OMLOOP VAN DE GLAZENSTAD.(2002.04.14)

Elite/Beloften: 1. Pim Goos Rijen; 2. Arthur Farenhout Spijkenisse; 3. Mathieu Heijboer Rhoon; 4. Marvin van der Pluijm Hank 5. Arno Hartog Giessenburg 6. Erwin Meijer Delft 7. John den Braber Rotterdam; 8. Maarten Nijland Hengelo 9. Marcel Alma Harskamp 10. Jarko van der Stelt Helmond 11. Berry Hoedemakers Schijndel; 12. Jorne Videler Amstelveen 13. Nic Brown Ossendrecht/Australie 14. Edward Farenhout Zuidland; 15. Paul van Schalen Arnhem 16. Nathan Clark Australie; 17. Jacco Helmink Amsterdam 18. David Fictoor Wijk bij Duurstede; 19. Rob Koole Goes 20. Marcel Nagengast Hoogeveen

 

OMLOOP VAN DE GLAZEN STAD.(2003.00.00)

In de 19e Omloop van de Glazen Stad was de grote schifting al vroeg voorzien. Tijdens  de eerste passage van de

Maasdijk reed een eerste waaier van veertien renners onweerstaanbaar weg. En natuurlijk was Arthur Farenhout met de besten mee, samen met Axa-ploeg­makkers Robert Slippens en Mart Louwers, het Van Vliet-kwartet Edward Farenhout, Marco Wesseling, Dennis Smit en Angelo van Melis en het Van Hemert Groep-trio Martin van Steen, Ruud Aerts en Julien Smink. De eenlin­gen Marco Bos, Martijn Lust, Bas Waaijer en Dirk Peetoom vonden het allemaal wel prima en spaarden de benen. Aan het einde van de tweede passage van de Maasdijk maakten top­favoriet Wilco Zuijderwijk en Rudy Vriend de sprong naar de kop van de koers. Een gat van ruim een minuut was in enkele kilometers gedicht en de beul van Poeldijk was nog niet uitgeraasd. Hij joeg tenslotte zo'n 25 kilometer lang tevergeefs achter het leidende kwartet (de twee Farenhoutjes, Aerts en Van Steen) aan. Zuijderwijk was net niet sterk genoeg, maar had vrede met zijn zesde plek. In de sprint van het kwartet had de jongste Farenhout ondertussen afgerekend met zijn medevluchters.

Elite/Neo: 1. Arthur Farenhout Zuidland; 2. Ruud Aerts Riel; 3. Martin van Steen Dongen; 4. Edward Farenhout Zuidland; 5. Juliën Smink Hoogland; 6. Wilco Zuijderwijk Poeldijk; 7. Robert Slippens Spanbroek; 8. Fulco van Gulik Baarle-Hertog; 9. Marcel Alma Harskamp; 10. Roy Curvers Haelen; 11. Angelo van Melis Oss; 12. Andras van Hoeijen Amersfoort; 13. Martijn Lust Heerhugowaard; 14. Dennis Smit Zwanenburg; 15. Alain van Katwijk Valkenswaard; 16. Jan de Leeuw Ermelo; 17. Marcel Nagengast Hoogeveen; 18. Norman Meerkerk Zuidland; 19. Arjan Elferink Ten Boer; 20. Piet Rooyakkers Gerwen;

 

OMLOOP VAN DE GLAZENSTAD .( 2004.04.04 )

Elite/Beloften: 1. Jens Mouris Ouderkerk aan den Amstel; 2. Peter Olde Dubbelink Rossum Ov; 3. Arthur Farenhout Zuidland; 4. Peter van den Berg Zuidland; 5. Martijn Lust Heerhugowaard; 6. Norman Meerkerk Zuidland; 7. Jean-Pierre Verstraten Roosendaal; 8. Gerben Nijmeijer Oldenzaal; 9. John Sulkers Dinteloord; 10. Tom Cordes Baarle-Nassau; 11. Kenny van Hummel Elden; 12. Peter Schep Lopik; 13. Wim Botman Groet; 14. Fulco van Gulik Baarle-Nassau; 15. Roel de Vries Groningen; 16. Bastiaan Krol Oldenzaal; 17. Martijn Maaskant Zuidland; 18. Louis de Koning Zwartewaal; 19. Steven Peters Losser; 20. Erwin Goenga Krommenie;

 

OMLOOP VAN DE  GLAZEN STAD.(2005.04.03)

Was het in de Ster van Zwolle Peter Mohlmann die namens Axa Marvin van der Pluijm terug wees, in de Omloop van de Glazen Stad was het opnieuw een renner van de blauw­witte formatie van John den Braber die Eurogifts.com een nipte nederlaag bezorgde. Gideon de Jong werd zelfs aanvankelijk tot winnaar uitgeroepen, maar na bestudering van de finishfoto bleek Arthur Farenhout met de zegetuil naar huis te mogen. De nationaat kampioen bij de elite-zonder-contract klopte De Jong en diens ploeggenoot Kenny van Hummel in de sprint van een kopgroep van negen. Daarin hadden ook de clubrenners Joost Spring in 't Veld (Amsterdamse combinatie), John Schouten (IJs­selstreek) en de continentale coureurs Maarten Lenferink (Bert Story-Piels), Gerben Nijmeijer (Lowik-Van Losser) en Sebastiaan Langeveld (Van Vliet-EBH) een plek gevon­den. Hoewel het peloton nog heel dichtbij kwam - Joost van Leijen won op elf tellen de sprint van de meute - werd er in Kwintsheul door een selecte groep gesprint voor de dagzege. Daarbij bleek Farenhout de snelste en dat verbaasde hem zelf nog het meest. „Ik voelde me eigenlijk niet zo heel goed vandaag. Maar het was klaarblijkelijk goed genoeg om te winnen"

Elite/Beloften: 1. Arthur Farenhout Zuidland; 2. Gideon de Jong Papendrecht; 3. Kenny van Hummel Elden; 4. Gerben Nijmeijer Oldenzaal; 5. Maarten Lenferink Tubbergen; 6. John Schouten Harderwijk; 7. Sebastian Langeveld Lisse; 8. Joost Spring in 't Veld Mijdrecht; 9. Jeroen Straathof Leiden; 10. Joost van Leijen Ewijk; 11. Cor van Leeuwen. Musselkanaal; 12. Marcel Alma Harskamp; 13. Fulco van Gulik Baarle-Nassau; 14. Peter Woestenberg Sint Willebrord; 15. Jasper van Heeswijk Vught; 16. Jeroen Poppe Nijverdal; 17. Martijn Stougje Hellevoetsluis; 18. Menno Horst Emmen; 19. Roderik Groenewold Raalte; 20. Patrick van Loon s-Gravenmoer;

 

OMLOOP VAN DE GLAZEN STAD.(2006.04.02)

Peter Schep,een van de toppers uit de formatie Ubbink-Syntec van John den Braber, liet in de Omloop van de Glazen Stad zien, dat hij meer is den goed pistier. Le pedaleur du charme, zoals de bijnaam van de coureur uit Lopik luidt, won in Kwintsheul deze zware ktassieker door in de finale weg te springen uit de kopgroep en met lichte voorsprong solo aan te komen. Dit na een zware koers die in de Maasdijk opnieuw zijn scherprechter had. Tegen de wind in werd daar definitief het kaf van het koren gescheiden. Al zag het er lang naar uit, dat de zege zou gaan naar Danny Stam, een ploegmaat van Schep, of Floris Goesinnen uit de thuis rijdende Van Vliet-ploeg. In het zicht van de haven werd dit duo echter terug gepakt, waarna Schep aan zijn kunststukje begon, wet hem de zege opleverde. Onnodig te zeggen dat de stemming na afloop opperbest was bij de renners van Den Braber. Lachend vielen de hoofdrolspelers elkaar in de armen. Al gaf Danny Stam ruimschoots toe liever zelf te hebben gewonnen. „Ik heb twintig kilometer in de aanval gereden. Dan is het zuur dat je in zicht van de meet wordt terug gepakt" „Geloof mij antwoordde Peter Schep hem: ,Ik had graag gezien dat jij had gewonnen. Maar nadat je werd terug gepakt was het de bedoeling dat ik Niki Terpstra naar de sprint zou loodsen. Hij zat in mijn wiel maar vertrouwde zeker niet op zijn eindsprint. Hij liet een gat vallen en toen ben ik maar door gegaan. Het eerste stuk nog tegen de wind in, maar het laatste rechte stuk was de wind mee. Als ik dat zou halen wist ik dat het geramd zat, ge­lukkig slaagde ik in die op­zet." (Hans van Houdt)

Elite/Beloften: 1. Peter Schep Lopik; 2. Niki Terpstra Krommenie; 3. Floris Goesinnen Opperdoes; 4. Peter Mohlmann Apeldoorn; 5. Marco Bos. Leek; 6. Dennis van Winden Pijnacker; 7. Thomas Berkhout Schipluiden; 8. Gideon de Jong Papendrecht; 9. Jasper Lenferink Tubbergen; 10. Rudy Vriend Waarland; 11. Maarten Lenferink Tubbergen; 12. Harm Bronkhorst Nieuw-Vennep; 13. Jeroen Boelen Drunen; 14. Wilco Zuijderwijk Poeldijk; 15. Bertil Klootwijk Spaarndam; 16. Roy Curvers Haelen; 17. Malaya van Ruitenbeek Delft; 18. Danny Stam. Assendelft; 19. Dennis Smit Zwanenburg; 20. Edward Farenhout Zuidland;

 

OMLOOP VAN DE GLAZEN STAD.(2007.04.01)

Bram Schmitz wil is wet

Bram Schmitz (Van Vliet-EBH) had er vertrouwen in tijdens de finale van de Omloop van de Glazen Stad. “We wa­ren met vier man sterk vertegenwoor­digd bij de achtervolgers, waardoor ik voorin niet maximaal hoefde mee te draaien." De klassieker door het West­land ontbrandde met nog circa 45 kilo­meter voor de wielen, toen Bram Schmitz op de alom gevreesde Maas­dijk de 22 man tellende kopgroep uit elkaar trok en zo samen met de meege­sprongen Roy Curvers (Time-Van He­mert), Arnoud van Groen (Team Piels) en Lieuwe Westra (Krolstone) de finale op gang bracht. Bram Schmitz moest in de finale na De Omloop van de Glazen Stad Houtse Linies voor de tweede keer het gevecht aangaan met Roy Curvers. In De Hout kreeg de oud-prof de zege nog in de schoot geworpen, maar nu stond er geen maat op zijn spurtkwaliteiten „Nu win ik van dezelfde tegenstander. Heel mooi, want nu kon ik de handen echt als winnaar de lucht insteken" Roy Curvers, die Arnoud van Groen (derde) en Lieuwe Westra (vierde) voorbleef leg­de zich sportief neer bij de nederlaag. „Bram was de sterkste" aldus de renner uit Weert, die verder met een zevende plaats in Het Groene Hart en een negen­de stek in Nokere Koerse een goed voor­seizoen doormaakt.

BRON: DAN ROLANDUS

Elite/Beloften: 1. Bram Schmitz Waalre; 2. Roy Curvers Haelen; 3. Arnoud van Groen Amsterdam; 4. Lieuwe Westra Munein; 4. Maurice Vrijmoed Rijswijk Zh; 5. Daan Rijntjes Rijswijk Zh; 6. Sabastiaan Kamphuis Hengelo; 7. Alain van Katwijk Waalre; 8. Marco Bos. Roden; 10. Martijn Verschoor Bovensmilde; 11. Bas Waaijer Zwolle; 12. Johnny Hoogerland Yerseke; 13. Jos Pronk Warmenhuizen; 14. Jeroen Boelen Drunen; 15. Berry Nagelhout Doornspijk; 16. Maarten Lenferink Tubbergen; 17. Klaas van Hage Noordwijkerhout; 18. Jos Harms Oude Pekela; 19. Remco te Brake Rhenen; 20. Arjen Houweling Velp Gld;

 

OMLOOP VAN DE GLAZEN STAD.(2008.04.06)

Bos kan het nog

Marco Bos had met de winst in de 24e editie van de Omloop van de Glazen Stad dan toch zijn eerste overwinning van het seizoen te pakken. De renner van Team Piels liet in een zinderende sprint achtereenvolgens Sipke Zijlstra (Ubbink Syntec) en Bram Schmitz (Van Vliet/EBH-Elshof) achter zich. „Om demarrages te voorkomen hebben we de twee mannen vooruit (Fulco van Gulik en Jeroen Boelen, DR) bewust laten zwemmen. De wind kwam van links. Alles werd op de kant gezet. Ik sprak met Arne Hassink of dat hij de sprint op 500 meter moest aantrekken. Dat liep perfect”; aldus analyseerde de winnaar zijn finale. De finale ontbrandcle op zo 'n 25 kilometer van de meet, toen Sierk-Jan de Haan (Van Hemert Groep/De Jonge Renner) en John Schouten (KrolStoneE/De Peddelaars) bij de eerste passage aan de haal gingen. De Dokkummer, winnaar van de Ronde van Zuid-Holland, en zijn metgezel uit Harderwijk werden achterhaald door Maarten Lenferink (Jo Piels), Joris de Boer, Paul Helderman (B&E Koopmans), Germ van den Burg (Ruiter Dakkapellen), Lars Jun (P3/Transfer Batavus), Jeroen Boelen (Van Hemert/DJR) en Fulco van Gulik (KrolStone). De laatste twee probeer­den met een uitval een massaspurt te ontlopen. De leiders werden echter ingerekend waarop Hassink de weg vrijmaakte voor de op snelheid lig­gende Marco Bos. In de sprint kwam Ger Soepenberg van P3Transfer ten val.

BRON: DAN ROLANDUS

Elite/Beloften: 1. Marco Bos. Roden; 2. Sipke Zijlstra Burgum; 3. Bram Schmitz Waalre; 4. Bas de Lange Groningen; 5. Arne Hassink Zieuwent; 6. Niels de Blaauw Gieten; 7. Martijn Stougje Naaldwijk; 8. Eddy van IJzendoorn Tiel; 9. Paul Helderman Naaldwijk; 10. Ruud Fransen Nieuw Weerdinge; 11. Sven van Luijk Naaldwijk; 12. Geertjan Jonkman Andijk; 13. Jasper Lenferink Tubbergen; 14. Rudy Vriend Schagen; 15. Arno Hartog Giessenburg; 16. Kor Steenbergen Zwolle; 17. Thomas Nijman Groningen; 18. Luc Hagenaars Maastricht; 19. Kees Kipping Monster; 20. Patrick van Loon s-Gravenmoer;

 

OMLOOP VAN DE GLAZENSTAD .( 2009.04.05 )

Elite/Beloften: 1. Marco Bos. Roden; 2. Remco te Brake Rhenen; 3. Ger Soepenberg Den Ham Ov; 4. Hidde van Nuil Appelscha; 5. Dale Scarfe Dordrecht; 6. Nick Nieuwdorp Yerseke; 7. Johim Ariesen Rhenen; 8. Sebastiaan Kamphuis Hengelo Ov; 9. Sipke Zijlstra Burgum; 10. Ruud Aerts Riel; 11. Dennis Luyt Haarlem; 12. Paul Helderman Naaldwijk; 13. Gerard Windhouwer Oostzaan; 14. Jorne Videler Amstelveen; 15. Jesper Asselman Wateringen; 16. Dennis Kreder Zevenhuizen; 17. Ruud van Wel Schagerbrug; 18. Cor van Leeuwen Borger; 19. Sten Oostland Harderwijk; 20. Dirk Oude Ophuis Denekamp;

 

OMLOOP VAN DE GLAZENSTAD .( 2010.04.11 )

Elite/Beloften: 1. Jan Bluekens Belgie; 2. Stefan van Winden Berkel en Rodenrijs; 3. Erik van Lakerveld Utrecht; 4. Ronan van Zandbeek Schijndel; 5. Peter Schulting Emmeloord; 6. Dennis Kreder Zevenhuizen Zh; 7. Sipke Zijlstra Burgum; 8. Jos Harms Oude Pekela; 9. Lars Vierbergen Schijndel; 10. Raymond Kreder Zevenhuizen Zh; 11. Tom Vermeiren Belgie; 12. Yoeri Havik Assendelft; 13. Dennis Smit Zwanenburg; 14. Stefan Vreugdenhil Naaldwijk; 15. Thomas Berkhout Wateringen; 16. Jesper Asselman Wateringen; 17. Jan Bos. Nieuwehorne; 18. Peter Woestenberg Sint Willebrord; 19. Paul Helderman Naaldwijk; 20. Harm Bronkhorst Lisserbroek;

 

OMLOOP VAN DE GLAZENSTAD .( 2011.04.03 )

Elite/Beloften: 1. Remco te Brake Rhenen; 2. Jeff Vermeulen Hoogvliet; 3. Roy Eefting Grolloo; 4. Kay Welten Moergestel; 5. Dennis Smit Zwanenburg; 6. Cor van Leeuwen Borger; 7. Paul Helderman Naaldwijk; 8. Marco Bos. Roden; 9. Jim van den Berg Amsterdam; 10. Sebastiaan Kamphuis Hengelo Ov; 11. Maurits Lammertink Enter; 12. Sven van Luijk Naaldwijk; 13. Roy Boeve Kantens; 14. Yoeri Havik Assendelft; 15. Adrik Elzing Schoonebeek; 16. Thijs Poelstra Nijmegen; 17. Jeroen Breewel Wilnis; 18. Ralph Gelens Hendrik-ido-Ambacht; 19. Wouter Haan Bedum; 20. Henrik Abom Boras;

 

OMLOOP VAN DE GLAZENSTAD .( 2012.04.01 )

Elite/Beloften: 1. Jeff Vermeulen Hoogvliet; 2. Jesper Asselman Wateringen; 3. Dylan Groenewegen Amsterdam; 4. Yoeri Havik Assendelft; 5. Wim Botman Schoorl; 6. Bram de Kort Dongen; 7. Kobus Hereijgers Hedel; 8. Sven van Luijk Naaldwijk; 9. Bas Krauwel Noordwijk; 10. Maarten de Jonge Oldenzaal; 11. Gert-Jan van Immerseel Belgie; 12. Remco te Brake Rhenen; 13. Roy Eefting Grolloo; 14. Asbjorn Kragh Andersen 15. Dex Groen Tuitjenhorn; 16. Harm Bronkhorst Lisserbroek; 17. Joey van Rhee Nijverdal; 18. Geert van der Weijst Reusel; 19. Niels van Otterloo. Heerde; 20. Joris de Boer t Veld;

 

OMLOOP VAN DE GLAZENSTAD .( 2013.04.07 )

Elite/Beloften: 1. Dylan van Baarle Zoetermeer; 2. Jeff Vermeulen Hoogvliet; 3. Michael Vingerling Rockanje; 4. Roy Sentjens Belgie; 5. Jim van den Berg Amsterdam; 6. Tom Vermeer Leusden; 7. Kobus Hereijgers Hedel; 8. Peter Merx Warfhuizen; 9. Peter Schulting Emmeloord; 10. Floris Gerts Voorschoten; 11. Robin Chaigneau Zaltbommel; 12. Sjoerd Kouwenhoven Honselersdijk; 13. Tim Ariesen Rhenen; 14. Arno van der Zwet Zoetermeer; 15. Bart van Haaren Amsterdam; 16. Jos Koop Den Hoorn; 17. Maarten van Trijp Essen; 18. Yoeri Havik Assendelft; 19. Bryan Larsen Noorwegen; 20. Pascal Ackermann Duitsland; 

 

OMLOOP VAN DE GLAZENSTAD .( 2014.04.06 )

Elite/Beloften: 1. Dylan Groenewegen Amsterdam; 2. Remco te Brake Rhenen; 3. Johim Ariesen Rhenen; 4. Geert van der Weijst Reusel; 5. Taco van der Hoorn De Zilk; 6. Coen Vermeltfoort Schuinesloot; 7. Mitchell Huenders Zeist; 8. Rens te Stroet Keijenborg; 9. Jelle Wolsink Hengelo Ov; 10. Marco Brus Schijndel; 11. Jos Koop Den Hoorn; 12. Stephan Bakker Zaandam; 13. Robbert-Jan Mol Wognum; 14. Floris Gerts Leiden; 15. Christophe Noppe Belgie; 16. Mattias Raeymaekers Belgie; 17. Luuc Bugter Arnhem; 18. Piet Allegaert Belgie; 19. Jurgen van Diemen Leimuiden; 20. Dennis Smit Zwanenburg;

 

OMLOOP VAN DE GLAZENSTAD .( 2015.04.12 )

Elite/Beloften: 1. Coen Vermeltfoort Vlijmen; 2. Elmar Reinders Emmen; 3. Tim Rodenburg Berkel en Rodenrijs; 4. Tom Vermeer Merkplas(Bel); 5. Sven van Luijk Naaldwijk; 6. Rens te Stroet Keijenborg; 7. Joey van Rhee Nijverdal; 8. Jan Willem van Schip Schalkwijk; 9. Dex Groen Tuitjenhorn; 10. Robbert de Greef Geldrop; 11. Remco te Brake Rhenen; 12. Jim van den Berg Amsterdam; 13. Dennis Bakker De Rijp; 14. Daan Meijers Dongen; 15. Jordy Keldermans Rucphen; 16. Koos Jeroen Kers Amstelveen; 17. Mattias Raeymaekers Belgie; 18. Bob Wubben De Lier; 19. Wouter Leten Belgie; 20. Luuk van der Wal De Lier;

 

OMLOOP VAN DE GLAZENSTAD .( 2016.04.10 )

Elite/Beloften: 1. Wim Stroetinga Nijkerk; 2. Roy Eefting Apeldoorn; 3. Maarten van Trijp Essen; 4. Jan Willem van Schip Schalkwijk; 5. Bart Dielissen Breda; 6. Remco te Brake Rhenen; 7. Jordi Talen Spijkenisse; 8. Gary Hekman Kampen; 9. Michael Vingerling Hellevoetsluis; 10. Jason van Dalen s-Gravenzande; 11. Paul Helderman Naaldwijk; 12. Robbert de Greef Geldrop; 13. Jelle Wolsink Hengelo Ov; 14. Beau Duvigneau Zutphen; 15. Stefan Kreder Zevenhuizen Zh; 16. Melvin van Zijl Harderwijk; 17. Jordi Sloof Bodegraven; 18. Marco Doets Monnickendam; 19. Noah van der Meer Hoek van Holland; 20. Arvid de Kleijn Herveld;

 

OMLOOP VAN DE GLAZENSTAD .( 2017.04.09 )

Elite/Beloften: 1. Jeff Vermeulen Hoogvliet; 2. Patrick van der Duin Nieuw-Roden; 3. Gijs Meijer Oostwoud; 4. Sjoerd Kouwenhoven Honselersdijk; 5. Ike Groen Tuitjenhorn; 6. Koos Jeroen Kers Amstelveen; 7. Diederik Deelen Berkenwoude; 8. Jordi van Loon Lage Zwaluwe; 9. Melvin van Zijl Harderwijk; 10. Dennis Bakker De Rijp; 11. Jasper Hamelink Dronten; 12. Robin Wennekes Dodewaard; 13. Johim Ariesen Rhenen; 14. Jordi Talen Spijkenisse; 15. Jasper Bovenhuis Staphorst; 16. Daan van Sintmaartensdijk Zuidland; 17. Jos Koop Delft; 18. Harry Sweering Sneek; 19. Robbert Keus Naaldwijk; 20. Remco te Brake Den Hoorn;

 

OMLOOP VAN DE GLAZENSTAD .( 2018.04.22 )

Elite/Beloften: 1. Dion Beukeboom Amsterdam; 2. Bas van der Kooij Maassluis; 3. Nick van der Meer Honselersdijk; 4. Andre Looij Wilnis; 5. Patrick van der Duin Nieuw-Roden; 6. Jason van Dalen s-Gravenzande; 7. Matthew Overste Amsterdam; 8. Jaap Kooijman Maastricht; 9. Daan van Sintmaartensdijk Zuidland; 10. Jordi Talen Spijkenisse; 11. Yoeri Havik Avenhorn; 12. Barry Markus Hoofddorp; 13. Robin Lowik Vriezenveen; 14. Marco Doets Monnickendam; 15. Martijn Keizer Muntendam; 16. Björn Bakker Wijnjewoude; 17. Jesper Rasch Zandvoort; 18. Jelle Bootsveld Heino; 19. Wim Kleiman Almelo; 20. Johanna Tesfay Lent;

 

OMLOOP VAN DE GLAZENSTAD .( 2019.04.14 )

Elite/Beloften: 1. Rick van Breda Den Helder; 2. Roy Eefting Vaassen; 3. Arvid de Kleijn Herveld; 4. Bas van der Kooij Maassluis; 5. Robin Wennekes Arnhem; 6. Robin Blummel Sint-Michielsgestel; 7. Lars Oreel Goes; 8. André Luijk Nijkerk Gld; 9. Björn Bakker Wijnjewoude; 10. Jordi Talen Spijkenisse; 11. Arjan Arentsen Harderwijk; 12. Mick Kemper Volendam; 13. Kevin Reuvers Zevenbergen 14. Aden Paterson Assen; 15. Frank Stijger Honselersdijk; 16. Tijs Dekker Oosthuizen; 17. Jasper Ockeloen De Zwarte Kat; 18. Rick Pluimers Enter; 19. Gerwin Coljé Amsterdam; 20. Jesse de Rooij Hoorn;