MARRUM.(1982.08.20)

Henk Siegers wint natte en loodzware Marrumer ronde

Henk Siegers uit Donderen werd vrijdagavond de imponerende winnaar van de kletsnatte en loodzware Marrumer amateurronde. De 21-jarige Drentse landbouwer die tot voor kort als lid van de inmiddels opgeheven Expert-ploeg eigenlijk geen potten kon breken, nam in  zijn eentje een ronde voorsprong. En dat dwong diep respekt af, ook al lieten zijn NMB-clubmakkers een fraai staaltje van defensief koersen zien.

Na de brutale demarrage van henk Siegers “vermoorden” met ander woorden speciaal Roelof groen, de ex-professional en het “brein”van de sterke Peddelaars-ploeg, en de ontzettend sterk rijdende Jan geert Scheper de wedstrijd. Voor het plaatselijke wielercomité, dat ondanks vele moeilijkheden toch maar weer een groot wielerspektakel op poten had gezet in het betrekkelijk klein terpdorp, betekende dat naast bar slecht weeromstan- digheden een tweede tegenvaller.

Het grappige was dat Henk Siegers aanvankelijk helemaal niet zo blij was met de opofferingsgezindheid van zijn ploegmaten. “Het ging in het begin niet zo gemakkelijk en daarom zat ik te hopen, dat er nog een paar jongens bij zouden komen. Later hoefde dat niet meer. Ik reed vorige week in Maren-Kessel een tijdrit over 100 kilometer en het gekke is, dat het sindsdien toch een stuk beter met mij gaat.”

In Marrum domineerde in de openingsfase zijn clubmakker Ebel Keizer, maar die moest later wegens pech afhaken. Om allerhande redenen verdwenen ook andere potentiele kanshebbers als Dries Timmer, Gerrit Möhlmann, Tjalling Udding en in de slotfase eveneens Roelof Groen van het doornatte toneel.

Halverwege de tachtig kilometer lange koers plaatste Henk Siegers zijn

demarrage en het bleek meteen de beslissende. Daarvoor en daarna kon er geen spanning van enige betekenis genoteerd worden. Siegers soleerde zo’n dertig kilometer en kon toen vooral dankzij het verdedigende werk van Geert-Jan Scheper, die elke tegenaanval ontregelde, het peloton op een ronde achterstand zetten. Daarna kreeg de hoofdmacht, die tot zestien dapperen was uitgedund de vrije teugel, maar met deze vrijheid werd toen niets meer gedaan.

Anne Koster de 39-jarige “maestro” uit Leeuwarden deed een uitgekookte,

maar vergeefse gooi naar de tweede plaats. “Ik zorgde er voor als eerste die

laatste gevaarlijke bocht uit te komen en komt er dan nog eentje over je heen

dan komt die maar. Uiteindelijk lukte dat alleen Luc Aalders, die iets lichter

zat en die daarmee voor de zesde maal in dit seizoen tweede werd. Siegers vond dat allemaal wel best, hij had zijn eerste seizoenzege binnen.

0

MARRUM .( 1982.08.20 )

 

0

Amateurs:

 

1

Henk Siegers

Donderen;

2

Luuk Aalders

Roden;

3

Anne Koster

Leeuwarden;

4

Albert Jansen

Vries;

5

Auke Jolman

Wehe den Hoorn;

6

Jan Welles

Terwispel;

7

Anno Meems

Tweede Exloërmond;

8

Herman Veneman

Balkbrug;

9

Michel Heijdra

Den Helder;

10

Willem Roelinga

Heerenveen;

11

Gerrit Hofstra

Drachten;

12

Benny Schulte

Emmeloord;

13

Tiemen Zijlstra

Meppel;

14

Piet Pompstra

Lutjegast;

15

Bauke Hoekstra

Stiens;

16

Jan Geert Scheper

Ruinen;

17

Gerry Takens

Haren;

18

Hans van Os

Delft;

19

Max van der Klooster

Drachten;

20

Meint Dijk

Tietjerk;