KOGA MIYATARACE/RONDE VAN ZUID-FRIESLAND.(1982.05.01)

Wim Otte eerste na bekeken eindsprint, Marcel Lambregts verrassende winnaar bij nieuwelingen

De Koga Miyata Race, een van stad-tot-stad-wedstrijd voor junioren en nieuwelingen, met start en finish te Heerenveen, is den van de zwaarsten geweest die tot op dit moment op touw werd gezet.

Zowel bij de nieuwelingen als bij de junioren moesten de renners onder bar slechte weersomstandigheden koersen. Namelijk van meet of regende het en voorts moesten de coureurs vaak afrekenen met de stormachtige wind waar men tegenop moest tornen.

Resumerend: het stond bij voorbaat vast, dat het een wedstrijd zou worden voor de allersterksten.

Om met de deur in huis te vallen: bij de nieuwelingen werd Marcel Lambregts verrassende eerste door de grote favoriet Michel Cornelisse in de eindsprint de baas te blijven. Ver­heugend was het te noemen, dat Tonnie Teuben van de organiserende vereniging Olympia, als eervolle derde finishte. Bij de junioren won Wim Otte na een bekeken eindsprint voor Nico Mehagnoul en Toine Poels.

Goed voorbereid

Wim Otte gaf ons na afloop te kennen, dat hij zich tot en met voorbereid had op deze Koga Miyata Race.

'Vorig jaar verkeek ik mij in die laatste kilometer voor de finish. Toen ik nu, in de slotfase nog deel uitmaakte van de kopgroep was ik alleen bang voor Gerrit van Hall en Gerard Dekker van De Peddelaars. Toen de laatste door pech terugviel was dit voor mij in zekere zin, een stimulans. Bij doorkomst van de laatste bocht zette ik alles op alles met gevolg, dat ik rniin grote

concurrent Nico Mehagnoul, de baas kon blijven', aldus sprak een glunderende Wim Otte. We tekenen hierbij aan, dat Mehagnoul moeilijkheden had met zijn derailleur.

Wat het wedstrijdverloop betreft, door de bar slechte weers­omstandigheden werd het een ware slijtageslag. Slechts de allersterksten bleven overeind. De vier coureurs die overble­ven voor de finale hebben fraaie strijd geleverd en hebben bewezen belofte in te houden voor de toekomst.

Overingens, ook al die andere coureurs die deze goed georga­niseerde Koga Miyata Race tot een goed einde brachten komt lof toe.

Verrassing

Bij de nieuwelingen zorgde Marcel Lambregts voor een grote verrassing toen hij deeluitmakend van een groep van dertien renners tenslotte zegevierend over de eindstreep kwam in Heerenveen.

Michel Cornelisse, de grote favoriet, kon Lambregts in de eindsprint niet bijbenen. Overigens, die tweede plaats van de talentvolle Amsterdammer is zeer eervol te noemen. Van meet of heeft deze veelbelovende knaap zeer veel werk verzet. Dit mag ook gezegd worden van Gerben Tromp, die tenslotte met een vierde plaats genoegen moest nemen achter de Fries Tonnie Teuben, ook een jongen met belofte voor de toekomst. Wat de_Olympianen betreft, dankzij de tweede plaats van Cor­nelissen, een negende plek voor de kleine vechtjas Rend Bo­han en een zeventiende plaats voor Jos Mooy, die door een lekke band terugviel, kwam het ploegenklassement terecht bij Olympia. Het behoeft geen betoog, dat Bram Koopmans, die met Stef van den Berghe, Adriaan de Schipper en Chris Del­bressine, de koers volgde, weer reden tot glunderen had na afloop en nog eens extra een dikke sigaar opstak! Tekst: Ben Zomerdijk

0

KOGA MIYATA RACE .( 1982.05.01 )

0

Junioren:

 

1

Wim Otte

Haarlem;

2

Nico Mehagnoul

Amsterdam;

3

Toine Poels

Oeffelt;

4

Gerrit van Hall

Zuidwolde;

5

Gerard Dekker

Hoogeveen;

6

Marcel Hofstede

Wateringen;

7

Frans Pullens

Eindhoven;

8

Emiel Hopman

't Zand;

9

Henk van Dalfzen

Genemuiden;

10

Leo van Beusichem

Maasdijk;

11

Roelof Korte

Finsterwolde;

12

Rob Poelwijk

Amstelhoek;

13

Ben van Leijen

Wageningen;

14

Gert-Jan Zwaan

Voorschoten;

15

J. van Boekel

Emdel;

16

Lex van 't Veen

Purmerend;

17

Richard Ippel

Leiden;

18

Theo Egberts

Wehl;

19

Rob de Kuiper

Amstelhoek;

20

Jan Lagerweij

Woubrugge;

21

Herman Fledderus

Wolvega;

22

Henk Bosma

Smilde;

23

Eddy Schurer

Bakkeveen;

24

Jos de Lange

Venhuizen;

25

Willem Rijnberg

Eexterveen;

26

R. Groenenberg

Spijkenisse;

27

Martin Verra

Schagen;

28

Hans Grift

Lelystad;

29

Rik Klardie

Heemskerk;

30

Robert Blokzijl

Almelo;

31

Martin Hendriks

Assen;

32

Ewald ten Hagen

Haaksbergen;

33

Reinder Talen

Luinjeberd;

34

Sietse Visser

Grouw;

35

Dolf van der Laan

Stadskanaal;

36

Johan Hoogland

Zwaag;

37

Pierre Duin

Ilpendam;