ROTTERDAM.WILLEMSBURG.(1981.06.26)

BEULSWERK VAN KLASBAK KOPPERT

Van onze medewerker WIM WEEDA

„Als wij nog eens over zoveel energie konden beschikken als vanavond hier, op de Willemsbrug door de renners is verbruikt, dan konden we er nog wel een brug bij bouwen," aldus ir. Vet toen hij na afloop van de loodzware wielerronde waarmee de Willemsbrug één van de openingsfestiviteiten beleefde, Nederlands amateurkampioen René Koppert als winnaar huldigde. Kennelijk onder de indruk van het zware werk dat de renners op de koude, winderige en soms ook natte nieuwe Willemsbrug hadden moeten verzetten. Ook René Koppert, de 20-jarige Westlander, en Johan Kuiken, zijn medestrijder gedurende bijna de hele wedstrijd, hadden het bijzonder zwaar gevonden. En om dan over verreweg het grootste deel van de zeventig  deelnemers nog maar niet te spreken, want die zullen wellicht in lengte van jaren niet eens meer over de Willemsbrug willen praten. Winnaar Koppert: "Het viel erg tegen, want elke ronde die klim in beide richtingen. En dan met die felle wind werd het op den duur toch een echte verschrikking."

René Koppert, voor het eerst In Rotterdam in zijn nationale tricot, sneed als het ware door zijn bliksemstart van verreweg het grootste deel van de gestarte renners de benen af.

Aanvankelijk waren het met Kuiken twaalf renners geweest die de door Koppert aangerichte ravage redelijk wisten te doorstaan.

Doch Koppert nam nog geen genoegen met deze selectie en ontketende een nieuw offensief dat alle renners op Kuiken na tot capituleren dwong.

0

ROTTERDAM.WILLEMSBRUG .( 1981.06.26 )

0

Amateurs:

 

1

René Koppert

Poeldijk;

2

Johan Kuiken

Breda;

3

Pim Bosch

Gorinchem;

4

Jan Klomp

Giessenburg;

5

Kees den Hartog

Hendrik-ido-Ambacht;

6

Joost de Keijzer

Werkendam;

7

Henk Klomp

Groot-Ammers:

8

Jan Brinkman

Rotterdam;

9

John Lourens

Rotterdam;

10

Martin Buskop

Rotterdam;

11

RenÚ den Boer

Vlaardingen;

12

A. Moerman

Leiden

13

Piet Versteeg

Giessenburg;

14

H. Boerts

Hoogvliet;

15

T. Steens

Schiedam;