ROTTERDAM.CROOSWIJK.(1981.05.18)

HUVENEERS WINT

Van onze medewerker WIM WEEDA

Voor eigen deur heeft Barend Huveneers gisteravond de Ronde van Crooswijk, door De Pedaalridders en Het Vrije Volk georganiseerd, gewonnen. Het kon bijna niet mooier. Voor het eerst na zijn dubbele dijbeenbreuk meer dan een jaar geleden opgelopen pakte de tot Rotterdammer „genaturaliseerde" Amsterdammer de volle winst. En dan nog in de straat waarin hij woonde. De buurt, met het kleine grut voorop, was er gek van.

Het was ook de eerste seizoen zege voor de BIK-ploeg, waarvan Huveneers deel uitmaakt. Hij moest er voor in laatste instantie met Jan Klomp afrekenen, die nu voor de derde keer in drie dagen net naast de hoofdprijs reed. Samen waren ze enkele ronden voor het einde met de kopgroep van negen renners, die tien ronden voor het einde het peloton had gedubbeld, weggesprongen. Die kopgroep was ongeveer na 30 km wedstrijd ontstaan. Na een demarrage van Barend Huveneers, bij wie Ger Slot, Wim Gomes, Wil van Montoort en Jan Brinkman zich voegden, evenals kort daarna Ton Griep en Collavino. De topgroep groeide tot tien renners, nadat ten koste van een fikse krachtinspanning Peter Grootegoed, Arie de Jager en Jan Klomp er ook bij kwamen. Vooral Klomp had diep in de beugel moeten tasten, omdat hij even tevoren al een flinke achterstand opgelopen. door een lekke band, moest goedmaken.

Opluchting

De tien koplopers reden „vol gas" weg en ondanks verwoede pogingen van door de omstandigheden gevormde jachtgroepjes vanuit het peloton, bleven de koplopers buiten bereik.

Tot opluchting van enkele sprinters in die kopgroep, moest de snelle Wim Gomes voor een lekke band van fiets verwisselen en verspeelde daarmee definitief zijn winstkansen. Een mislukte poging van Peter Grootegoed leidde de beslissende ontsnapping in van Huveneers en Klomp. In de laatste meters loste Huveneers zijn medestrijder en won met ruime voorsprong. Hij nam

ook wraak op zijn ploegleider Delmé, die hem niet goed genoeg vond voor de ploeg in Olympia's Tour. Huveneers start nu in het clubteam van de  organiserende vereniging Olympia.

0

ROTTERDAM.CROOSWIJK .( 1981.05.18 )

0

Amateurs:

 

1

Barend Huveneers

Rotterdam;

2

Jan Klomp

Giessenburg;

3

Ton Griep

Spijkenisse;

4

Peter Grootegoed

Rotterdam;

5

André Collavino

Den Haag;

6

Ger Slot

Alkmaar;

7

Wil van Montfoort

Lopik;

8

Arie de Jager

Lekkerkerk;

9

Jan Brinkman

Rotterdam;

10

Wim Gomes

Amsterdam;

11

Wim Liebrechts

Vlaardingen;

12

Bram Jouvenaar

Den Haag;

13

Arie Versluis

Ameide;

14

Jan de Groot

Langerak;

15

J. Meyer

Vlaardingen;