ROTTERDAM.CHARLOIS.(1981.05.06)

Henny van Lent rap in Charlois

Henny van Lent heeft de wielerronde van Charlois op zijn naam geschreven. De amateur uit Zwanenburg was gisteravond in de eindsprint van een kopgrepje van vier renners duidelijk de snelste. Van Lent mag echter wel een kaarsje branden voor Leen Poortvllet. Vooral door toedoen van de routinier uit Dirksland kon een viertal coureurs aansluiten bij de negen leiders die de wedstrijd van meet arf aan hadden beheerst. En totdat kwartet hoorde ook Henny van Lent.

Omdat ook de liefhebbers aan de start kwamen in deze mede door Het Vrije Volk georganiseerde ronde werd de wedstrijd voor de amateurs ingekort tot 70 km. Kort na het startschot sloegen Jan Klomp en Peter Hellemons een bres. Negen renners sloten aan: Jan de Groot, Wil van Montfoort, Arie Versluis, Ton Griep, Wil de Raat, John Roozenburg, Johan Kuiken, Gerrie Groenewegen en John Trouw. De laatste twee moesten later de strijd staken na een valpartij, die het gevolg was van onvoorzichtig oversteken van een aantal jeugdige toeschouwers.

De winnaar leek bij de negen koplopers te zitten, maar kort voor het einde zagen Leen Poortvllet, Jan Zuydweg, Jouvenaar, (een dag eerder winnaar van de Haagse ronde van het Capitol, Kraan en Van Lent kans om de achterstand van n minuut te overbruggen. Een voorbeeld dat even later werd gevolgd door, ng zes amateurs.

In de slotfase kwam door het initiatief van Klomp een nieuwe vlucht tot stand met Jan Klomp, Jan de Groot, Van Montfoort en Hennie van Lent. In de eindsprint liet de rappe Noordhollander, er vervolgens geen twijfel over bestaan wie de snelste was. Tekst: Wim Weeda

0

ROTTERDAM.CHARLOIS.(1981.05.06)

0

Amateurs:

 

1

Hennie van Lent

Zwanenburg;

2

Jan de Groot

Langerak;

3

Jan Klomp

Giessenburg;

4

Wil van Montfoort

Lopik;

5

Peter Hellemons

Halsteren;

6

W. Gompen

 

7

Wim Lugtenburg

Zuidland;

8

Ton Griep

Spijkenisse;

9

Louis van Wely

Vught;

10

Arie Versluis

Ameide;

11

W. de Raat

 

12

Ton Vrolijk

De Lier;

13

Dick Wesseling

Den Bosch;

14

Ad Kraan

Gouda;

15

Bram Jouvenaar

Den Haag;

0

Liefhebbers:

 

1

Piet Nobel

Krimpen aan de Lek;

2

Theo Vierling

Hoogvliet;

3

J. Wennekes

Den Haag;

4

Siep van Dongen

Middelharnis;

5

Gerrit Plieger

Ameide;