ROTTERDAM.BLIJDORP.(1981.06.16)

Huveneers doet wat hij wil in Blijdorp

Van onze medewerker WIM WEEDA

Dat de Ronde van Blijdorp Barend Huveneers op het lijf is geschreven, blijkt wl uit de resultaten die de voormalige Amsterdammer in deze ronde heeft geboekt. Hij was al tweemaal tweede, tweemaal derde n gisteravond was ht d derde keer dat hij als eerste over de finish ging.

De ronde van Blijdorp, weer mede door Het Vrije Volk mogelijk gemaakt en ditmaal om de prijzenpot van Verbeek Shell, is bekend als een uitermate snelle koers, waarin elke renner het tempo.zou kunnen volgen. Een hoog tempo dus, op het snelle parkoers ogenschijnlijk zonder problemen. Wel, daar zijn enkele gerenommeerde criteriumrijders als o.a.- Johan Kuiken, Wim Liebrechts, Arie verslis, Wim Gomes en Jan Zuydweg. wel achtergekomen. Vooral Johan Kuiken ging de eerste helft van de wedstrijd als een razende tekeer. Wie er ook wegsprong en dan voornamelijk de reeds eerdergenoemden. Kuiken was er bij. Maar als in Blijdorp Barend Huveneers niet bij de koplopers zit, dan is het kennelijk vergeefse moeite. Alle pogingen zonder Huveneers moeten wel stranden. Halverwege was er weer een nieuwe vluchtpoging van Ger Slot, Wil van Montfoort, Ton Griep en Adrie Kraan. Het gevaar werd Huveneers kennelijk wat te groot, want op het juiste moment wipte hij in gezelschap van Louis Westrus naar de kop. Derhalve zonder Kuiken, die toch zijn kans voor de leidersprijs moest verdedigen. In zon geval is tweemaal een ontsnapping missen al bedenkelijk, maar de Brabander was. er k niet bij toen Aad van Asten, Ton Vrolijk en Peter Hellemons eveneens uit de greep van het toen nog tekenen van vermoeidheid tonende peloton wegvluchtten en dat is zonder meer blunderen.

De negen renners, die tn de kopgroep vormden, beslisten de, strijd in hun voordeel door na 55 km het peloton te dubbelen. Op drie renners na; te weten Pieters, Piet de Groot en Van Rijswijk, die uit de greep van de kopgroep wisten te blijven. Een poging om de beslissing te forceren door Ger Slot en Ton Vrolijk had natuurlijk geen sukses, omdat Huveneers er niet bij was. Hij was er wl om met 'Wil van Montfoort samen de rest van de kopgroep de k.o. toe te dienen. In de eindsprint had hij toen geen moeite om voor de derde keer te winnen. Van Montfoort had naast zijn tweede plek de leidersprijs als extraatje.

0

ROTTERDAM.BLIJDORP.(1981.06.16)

0

Amateurs:

 

1

Barend Huveneers

Rotterdam;

2

Wil van Montfoort

Lopik;

3

Louis Westrus

Amsterdam;

4

Ton Vrolijk

De Lier;

5

Ton Griep

Spijkenisse;

6

Ad Kraan

Gouda;

7

Chris Hellemons

Bergen op Zoom;

8

Aad van Asten

Vlaardingen;

9

Ger Slot

Alkmaar;

10

de Groot

Hazerswoude

11

Sjaak Pieters

Zwanenburg;

12

William van Rijswijk

Rijswijk;

13

Wim Gomes

Amsterdam;

14

Dick Wesseling

Den Bosch;

15

Peter Grootegoed

Rotterdam;