OUD-RIJSWIJK.(1981.06.17)

‘Dat is Theo en Peter nog nooit gelukt’

Jan Hogervorst wint tweede juniorenkoers.

Zelfs honderd meter na de finish hield Jan Hogervorst de handen omhoog. Dolgelukkig was hij gisteren in de Ronde van Oud-Rijswijk met zijn tweede overwinning van dit seizoen. “En deze telt voor mij veel meer dan mijn eerste zege in Fijnaart”, glimlachte de coureur uit Oude Leede, de derde renner alweer van de in deze regio zo bekende familie Hogervorst. “Hier in Oud-Rijswijk waren immers heel wat betere renners aan het vertrek.”

Dinsdag al, tijdens de ronde van Poeldijk, had Jan Hogervorst laten zien, dat hij in een goede vorm steekt. “Morgen is er weer een koers”, zij hij toen, nadat de kopgroep waarin hij zat tenslotte was achterhaald. “Dan proberen we het gewoon opnieuw”. En deze keer had Jan, die naast Theo en Peter nog vier oudere broers heeft, meer geluk.

Samen met Marcel Eyckelhof fietste de renner, die op 10 september overstapt naar de amateurs, heel lang voorop. Om, Eckelhof tenslotte in de spurt te kloppen. “Ik wist wel, dat ik iets rapper was dan hem”, zei Jan Hogervorst na de huldiging. “Die jongen vroeg me drie ronden voor het einde al met trillende stem of ik kon spurten”.

“Dat zei mij genoeg. Hij zat bovendien de hele tijd de vijftien te trappen, terwijl ik de zeventien had staan. Die lichtere versnelling was op dit parcours veel beter. Daardoor had ik tenslotte ook meer kracht en macht over”.

Jan Hogervorst, die in de burgerronde van Pijnacker zijn eerste wedstrijd fietste en door de koersen in het Westland en de successen van zijn broers werd gestimuleerd om zelf op de fiets te klimmen, is nu helemaal weg van de wielersport.

Pas een jaar is hij serieus met deze sport bezig. En daardoor mag zijn overwinning van gisteren nog verrassender heten. Jan: “Weet je wat ik nog het mooiste vind? Zowel Theo als Peter hebben nooit een juniorenwedstrijd kunnen winnen en ik heb er nu al twee op mijn naam geschreven”.

Overigens fietste gisteren in Oud-Rijswijk, waar bij de amateurs Bas van Lamoen voor Ton Vrolijk won, niet alleen Jan Hogervorst een sterke juniorenwedstrijd. Ook Leo van Beusichem (7e) en Marcel Hofstede (8e) lieten een prima indruk achter. Bron: Guido Bindels

0

RIJSWIJK.OUD.(1981.06.17)

 

0

Amateurs:

 

1

Bas van Lamoen

Rosmalen;

2

Ton Vrolijk

De Lier;

3

Pim Bosch

Gorinchem;

4

Rik Moorman

Nieuwendam;

5

Bonny Maas

Hoofddorp;

6

Cor Roskam

Oostvoorne;

7

Harrie de Boer

Hilversum;

8

Peter Post

Oegstgeest;

9

Wil van Montfoort

Lopik;

10

Martin Buskop

Rotterdam;

0

Junioren:

 

1

Jan Hogervorst

Pijnacker;

2

M. Eyckelhof

Leidschendam;

3

J. van Weegberg

 

4

Ger Rutten

Den Bosch;

5

Pascal Kolkhuis-Tanke

Breukelen;

6

Ron Mackay

De Meern;

7

L. van Beusichem

 

8

Marcel Hofstede

Wateringen;

9

Jan van Straaten

Leiderdorp;

10

H. van Staten.