RIJNSBURG.(1981.07.28)

Routinier Van Keuk te snel voor reginale renners

Als omlijsting  van de jaarlijkse terugkdrende finalerit van de “Burchtronde van Rijnsburg”koos de plaatselijke jury ditmaal voor een zogenaamde koers achter derny’s. In totaal streden zeven regionale renners in drie series over tien ronden, wat overeenkomt met ruim 16 kilometer per serie. Uiteindelijk ging Wessel van Keuk, lid van de Amsterdamse Olympia, met de hoogste eer strijken. Van Keuk werd bij wijze van soreken achter de motoren geboren, en buitte zijn routine dan ook het beste uit.

Al tijdens de eerste rit over tien ronden moesten de regionale renners Aertsen, Post p van wie men wel één en ander mocht verwachten – Hoogkamer, Kloosterman (allen van Swift) en Karel Teeuwen van de Bollenstreek hun meerdere erkennen in Westlander Peter Hogervorst van de Union-Markthofploeg. Alhoewel Post toch nog tweede werd. De Leidse renners Kloosterman en Hoogkamer, die Henk van Weers vervingen, hadden te kampen met het onoplosbare probleem dat er te weinig derny’s beschikbaar waren, en dat tot overmaat van ramp een andere derny voortijdig de pijp aan Maarten gaf.

De tweede rit verliep zo’n beetje als de eerste: het veld bleef rustig bij elkaar, met af en toe een schieter. Ook diverse premiesprints brachten in deze stuatie geen verandering. De onervaren Axel Hermans – sind kort ook ingelijfd door Markthof-Union – reed in de plaats van ploeggenoot Kuyvenhoven, en deed dat zeker niet onverdienstelijk getuige zijn tweede plaats achter Wessel van Keuk. Karel Teeuwen volgde goed, en werd nu derde. Hoogkamer moest zijn inspanningen van de eerste rit bekopen en moest het veld de laatste ronde laten lopen.

De derde rit moest nu de beslissing brengen. John Kuyvenhoven demarreerde snel, en bleef zijn achtervolgers zo’n vier ronden lang voor. Toen hij ingelopen werd reed Teeuwn lek, maar de man van Slikker Sport kreeg een neiuw achterwiel van Axel Hermans, die langs de kant stond toe te kijken.

Er werd deze laatste rit goed “doorgebuffeld”, en Cor Kloosterman, in feite al een veteraan, moest het kleine peloton laten lopen. De overige zes deelnemers, Hoogkamer was niet meer aan de start gekomen zonder gangmaker, betwistten tenslote de zege. Van Keuk was achter gangmaker Raats opnieuw de sterkste en won licht afgescheiden voor Teeuwen, Hogervorst, Aertsen, Kuyvenhoven, Post en Kloosterman. En met de laatse overwinning sleepte hij zoveel punten in de wacht dat hij Peter Hogervorst – achter gangmaker Huizinga – met één punt vóór bleef in het eindklassement. Karel Teeuwen werd achter gangmaker Hiele derde in de totaalstand.

0

RIJNSBURG.(1981.07.28)

 

0

Amateurs Dernys:

 

1

Wessel van Keuk

 

2

Peter Hogervorst

Pijnacker;

3

Karel Teeuwen

De Zilk;

4

 

 

5

 

 

6

 

 

7

 

 

8

 

 

9

 

 

10