PUTTERSHOEK.(1981.05.29)

Van Lamoen de slimste

Met de wetenschap dat de eindsprint met meer zijn sterkste wapen is, koos Bas van Lamoen met nog twee ronden te gaan voor de enige manier die hem nog succes kon brengen, hij demareerde. Het gezelschap van de dit seizoen al eerder winnende Ton Griep en Jan Klomp liet de 31-jarige Brabander ook weinig andere keus. Ook Jan van Rossum, de Engelsman Gages die in de Haagse Avondzesdaagse blijk had gegeven tot de snelsten te horen. Overbeeke en Kees Versluis maakten deel uit van de kopgroep. Nadat hij op 50 km had gezorgd voor de breuk in het in vier groepen uiteenvallende veld, profiteerde Van Lamoen met de finale op handen van de twijfel van zijn medevluchters. Toen ze hun vergissing bemerkten was de ontketende Brabander niet meer te achterhalen. Hij vierde met 100 m voorsprong zijn derde seizoenzege.

Amateurs: 1. B. van Lamoen, Rosmalen; 2. T. Griep, Spijkenisse; 3. M. Gage (Engeland); 4. J. Klomp, Giessenburg; 5. J. van Rossem, den Haag; 6. C. Versluis, Leerdam; 7. A. Overbeeke, 8. J. de Groot, 9. G. Sint Nicolaas, 10. C. van Bragt.

Liefhebbers: 1. H. Lap, Hendrik-ido-Ambacht; 2. P. Barendregt, Alblasserdam; 3. G. Stiegelis, Dordrecht; 4. J. Vos, Spijkenisse; 5. J. Storm, s-Gravezande; 6. H. Ket, 7. A. van Bragt, 8. M. van Brussel, 9. P. Nobel, 10. G. Plieger.