OOSTVOORNE.(1981.07.29)

Eerste zege Ger Sint Nicolaas

Van onze medewerker WIM WEEDA

Een laatste poging van het duo Henk Mutsaars en Frits Schür om de kopgroep van twaalf in de finale van de Ronde van Oostvoorne te splijten bleek ook met de hulp van de zich op de WK preparerende Gaby Minneboo en Leen Poortvliet tot mislukken gedoemd en Gerrie Sint Nicolaas, die als eerste de kloof naar de vier koplopers overbrugde, was hen ook in een scherp gereden eindsprint te snel af.

Het was pas de eerste overwinning voor de 29-jarige Dordtenaar, die dit minder succesvolle seizoen toeschrijft aan zijn drukke werkzaamheden. Voor het eerst na 19 jaar keerde de wielerronde weer terug in Oostvoorne zelf ("De ronde van het Kruininger Gors is een Rotterdamse aangelegenheid", zeggen de Oostvoorners). Georganiseerd door de Oostvoornse zakenlieden onder de technische leiding van de Putse wielerclub Delta.

Het rennersveld, met de concurrentie van Hoek van Holland en De Lier in de nabijheid, was kwantitatief misschien niet zo groot — ruim 60 renners stonden ingeschreven — doch kwalitatief mocht het er best zijn.

Henk Mutsaars en Frits van Bindsbergen zorgden voor de grote slachting. Rondenlang reden ze rond de 150 meter voor het op drift geraakte peloton uit, waaruit eerst Ton Griep, Frits Schür en Krijn Sint Nicolaas losbraken en wat later nog een zevental renners: Gaby Minneboo, Jan Winters, Leen Poortvliet, Gerrie Sint Nicolaas, Arie de Jager, Ton Schoon en Mar van der Meer. Het werd tenslotte een kopgroep van twaalf renners, waaruit Griep door een lekke band terug viel, in het peloton waren o.m. Arie Versluis, Jan de Groot, Wim Lugtenburg en Michel Buskop de laatste verzetshaarden.

0

OOSTVOORNE. ( 1981.07.29 )

0

Amateurs:

 

1

Gerrie Sint Nicolaas

Dordrecht;

2

Leen Poortvliet

Dirksland;

3

Frits Schür

Didam;

4

Henk Mutsaars

Schijndel;

5

Gaby Minneboo

Geervliet;

6

Jan Winters

Staphorst;

7

Arie de Jager

Lekkerkerk;

8

F. van Bindsbergen

Babberich

9

Krijn Sint Nicolaas

Dordrecht;

10

M. van de Meer

Berkel

11

Ton Schoon

Werkendam;

12

Ton Griep

Spijkenisse;

13

Arie Versluis

Ameide;

14

Martin Buskop

Rotterdam;

15

Jan de Groot

Langerak;