NOORDWIJKERHOUT.(1981.09.09)

Ad Kraan winnaar van ronde Noordwijkerhout

De 35ste amateurwielerronde van Noordwijkerhout ontpopte zich gistermiddag als een koers van de outsiders.

Toen de meeste vedettes zich al op de talrijke premiespurts leeg hadden gereden, gingen in de finale zeven minder premiebeluste renners aan de haal. Na een sensationele spurt was het de Goudse veteraan Ad Kraan die verassend als eerste over de meet ging.

Tijdens het behaaglijke nazomerweer was het gisteren “vliegen”geblazen in Noordwijkerhout. De grotere omloop van zo’n twee kilometer en de ijzersterke bezetting zorgden ervoor dat de renners het tempo hoog opschroefden. Het feit dat de wedstrijdleiding om de ronde aan de premiebel trok werkte daarbij als olie op het vuur. De koers werd dan ook met een gemiddelde snelheid van 45 km per uur verreden.

Het talrijke publiek kwam echter minder aan haar trekken. Immers in tegenstelling tot de spannende wedstrijd van vorig jaar was het koersverloop nu vrij vlak. Door de grotere lengte van het parkoers moest men bovendien lang op de passage van de renners wachten.

Een reportagewagen en speaker Wim van Duivenbode konden daar ook weinig aan veranderen. Bij een fikse najaarsbries had er meer spektakel kunnen zijn, maar koning Aeolus liet het ditmaal afweten.

Tekst: Ruud Dobbelaar

0

NOORDWIJKERHOUT. ( 1981.09.09 )

0

Amateurs:

 

1

Ad Kraan

Gouda;

2

Henk Mutsaars

Schijndel;

3

Jan Klomp

Giessenburg;

4

Cor van Bijnen

Enkhuizen

5

Dries van Wijhe

Oosterwolde;

6

Huub de Vries

Haarlem;

7

Jacob Sint Nicolaas

Dordrecht;

8

Bas van Lamoen

Rosmalen;

9

Barend Huveneers

Rotterdam;

10

Pim Bosch

Gorinchem;

12

Rhett van Trigt

Hillegom;

17

Martin Schalkers

Noordwijk;

18

Axel Hermans

Katwijk;