DORDRECHT.(1981.09.05)

Bas van Lamoen: leed is geleden

Van onze medewerker PIET BOOGERT

Niet in het minst ontmoedigd door zijn laatste weken plotseling stokkende succesreeks blaakte Bas van Lamoen al voor de start op de Dordtse Brouwersdijk van zelf vertrouwen. Aan zij veertien overwinningen, tot nu toe het hoogste seizoenscore in zijn wielerloopbaan, kon dan ook niet z maar worden voorbijgegaan. En al is hij dan nog wel niet beland op het niveau van begin juni, toen hij na een handvol overwinningen in n week ook nog even de klassieke Kersenronde op zijn lijstje liet bijschrijven, de forme" is er weer duidelijk.

De laatste weken was ik een beetje van slag. Totdat de dokter ontdekte dat ik, omdat mijn vrouw voor de geboorte van mijn zoon een zoutloos dieet volgde, ongemerkt ook te weinig zout kreeg, waardoor mijn bloeddruk veel te laag was.

Maar het leed is weer geleden. Pientere Bas van Lamoen had dan ook alle reden om te lachen, toen na in de koers al iedereen te hebben bedwongen bij de huldiging ook de rondemiss letterlijk en figuurlijk door de knien ging om hem al kussend te belonen.

Hij, had het allemaal rustig aangezien toen na een goed half uur, thuisrijder Fred Brand samen met Peter Hofland, Leen Poortvliet, Hopman en Aad de Jong uitbraken en een lange tijd n tot bijna een halve minuut opge- bouwde voorsprong koesterden. Zij leverden hun winst weer in toen Versluis, Huveneers en Krijn Sint Nicolaas bespeurden, dat het in de spits niet meer marcheerde en zich er mee gingen bemoeien.

Toen zij in hun kielzog ook Nico Toussaint, Jacob Sint Nicolaas, Bootsman, Nederlof en Gerrit Pronk op het voorste plan hadden gebracht was even later ook het peloton weer op gelijke hoogte.

Het was Bas van Lamoen zelf die in deze door Het Vrije Volk in samenwer- king met de Dordtse rennersclub De Mol georganiseerde wedstrijd met nog 25 kilometer te gaan de basis legde voor de beslissende slag. Na zijn vlucht waren het opnieuw Huveneers, Versluis, Pronk en Van Lamoen's vaste maat" Arnold van Hooft die reageerden. Op het moment dat het peloton het wel kon vergeten, vonden zij weer aansluiting bij de Brabander. Terwijl bij het afwegen van de kansen van de vijf koplopers die van Versluis het hoogst werden aangeslagen, haalde Van Lamoen met een felle demarage twee ronden voor het einde een streep door de prognoses.

0

DORDRECHT. ( 1981.09.05 )

0

Amateurs:

 

1

Bas van Lamoen

Rosmalen;

2

Barend Huveneers

Rotterdam;

3

Arnold van Hooft

Kerkdriel;

4

Gerrit Pronk

Scheveningen;

5

Nico Toussaint

Naaldwijk;

6

Pim Bosch

Gorinchem;

7

John Trouw

Piershil;

8

Arie Versluis

Ameide;

9

Peter Hofland

Roosendaal;

10

Arie Overbeeke

Dordrecht;

11

N. van Dijk

Gouda;

12

Leen Poortvliet

Dirksland;

13

Krijn Sint Nicolaas

Dordrecht;

14

Ad Prinsen

Oosterhout;

0

Junioren:

 

1

Jack Hellemons

Wouwse Plantage;

2

L. van Beusichem

Maasdijk

3

Wim Otte

Haarlem;

4

G. Ruiten

's-Hertoqenbosch

5

Harry Deelen

Zwijndrecht;

6

Richard Luyten

Lage Zwaluwe;

7

Leon Kerstens

Geldrop;

8

Ad Roks

Sint Willebrord;

9

Jan Kleijnendorst

Dordrecht;

10

John Koevoets

Oudenbosch;

0

Liefhebbers:

 

1

Hans Lap

Hendrik-ido-Ambacht;

2

Piet Nobel

Krimpen aan de Lek;

3

Piet Barendregt

Alblasserdam;

4

M. van Brussel

Oude Tonge

5

Frank Bolluyt

Roosendaal;

6

M. Kompeer

Rotterdam;

7

Wim Wielhouwer

Sommelsdijk;

8

G. van de Pluym

Nieuwendijk;

9

M. van de Acker

Rotterdam;

10

Jack Bogers

Zwijndrecht;