DEN HAAG.WALDECK.(1981.05.11)

Ook dit jaar is het weer te verwachten dat de IWAZ voornamelijk beheerst zal worden door de ploegen van De Wit/Vrolijk en De Markthof. De eerste slag in Waldeck werd gewonnen door Ton Griep van de de Markthof. Twee ronden voor het eind sprong hij samen met Cor Schuurman (De Wit/Vrolijk) weg uit een kopgroepje van vijf rnners; Later reed hij bij Schurman weg en stelde hij de overwinning al vele meters voor de eindstreep zeker.

Ton Griep, die heirmee de tweede overwinning van het seizoen boekte: “Ik was in de finale niet bang voor Cor Schuurman. Er zit echter wel veel kwaliteit in het peloton en daarom was het niet eenvoudig om hier te winnen.”

Cor Schuurman: “Ik wist dat ik van Ton Griep nooit zou kunnen winnen”. Zowel Schuurman als Griep waren eens beroepsrenner. De 25-jarige Griep uit Spijkenisse zal in deze IWAZ voor zijn ploeg nog voor het nodige vuurwerk kunnen zorgen.

Jan van Rossum was met een derde plaats de beste Hagenaar. Zijn ploeg Tacx-home-trainers werd vlak voor de start ingeschreven. Zoiets kan nu eenmaal bij de IWAZ. Negentien ploegen gingen er van start voor de tachtig kilometer, al was dat in het begin niet duidelijk. Nadat er enkele rondjes achter de rug waren, kwam de jury er achter dat de organisatie het parcours niet goed had opgemeten en besloot men de wedstrijd met tien ronden te verlengen om aan de tachtig kilomer te komen. De renners werden daarvan tijdens het rijden in kennis gesteld, maar bij het publiek kwam deze mededeling door de microfoon wel vreemd over.

In het begin waren gerrit pronk, Wim Lugtenburg, Ton Vrolijk, Arie Vermeulen, Ton Griep, Hans en Jan van Rossum veel voorin te vinden. Door pech konden Gerrit pronk en Arie Vermeulen niet meedoen in de finale.

Na de eerste etappe gaat De Markthof in het ploegenklassement met 38 punten aan de leiding voor De Wit/Vrolijk B met 36 punten en het Leidse Avanti met 27 punten. Tekst: Arthur van Rijswijk

0

DEN HAAG.WALDECK.(1981.05.11)

0

Amateurs:

 

1

Ton Griep

Spijkenisse;

2

Cor Schuurman

Breukelen;

3

Jan van Rossum

Den Haag;

4

Frans van den Enden

Monster;

5

Marc Gage

Engeland;

6

Arie Bakker

Soest;

7

Piet de Groot

Hazerswoude-Dorp;

8

Bert Zaal

Hazerswoude;

9

Wil van Montfoort

Lopik;

10

Wim Gomes

Amsterdam;

11

Bart van Soest

Den Haag;

12

Alex Jansen

Leiden;

13

Arnold Seeger

West-Duitsland;

14

Gerrit Groenewegen

Amsterdam;

15

Axel Hermans

Katwijk;

16

RenÚ Koppert

Poeldijk;

17

Ton Vrolijk

De Lier;

18

J. Kamsteeg

Haarlem;

19

William van Rijswijk

Rijswijk;

20

John Kuyvenhoven

Leiden;