DEN HAAG.VLIERBOOMSTRAAT.(1981.05.13)

Cor Schuurman behoudt leiding in IWAZ

Wim Lugtenburg ontsnapt op tijd

Er veranderde gisteravond na de derde etappe van de Internationale Wieler Avond Zesdaagse (IWAZ) eigenlijk weinig. Wim Lugtenburg, uiterst sterk dit keer, van De Wit/ Vrolijk won en klom behoorlijk in het individuele klassement, maar de in het peloton onzichtbare Cor Schuurman behield de leiding. De ploeg van De Markthof presteerde in de Vlierboomstraat ook naar behoren, vandaar dat de eerste plaats niet behoefde te worden afgegeven.

Uitermate spectaculair was het ditmaal allemaal niet. Maar de organisatoren mochten zich wel verheugen over het feit dat zich bij de eerste vier renenrs een drietal buitenlanders schaarde. En daarmee werd de letter I van de IWAZ gisteravond eindelijk eens wat nadrukkelijker waargemaakt. De komende drie etappes zullen leren of die naamsaanduiding volgend jaar misschien toch in WAZ moet worden veranderd.

Gedurende  bijna de gehele koers, die eerst werd uitgebreid met tien ronden en later werd ingekort met twee omlopen (is het zo moeilijk de afstand te schatten) bleef het peloton keurig bij elkaar. De ontsnappingen waren spaarzaam. Vier oronden voor nde eindstreep bleek Wim Lugtenburg (“deze overwinning heb ik ook aan de ploeg de danken, want er is hard gewerkt”) over de sterke spieren te beschikken. Zijn voorsprong verminderde weliswaar zienderogen, maar was toch toereikend om de overwinning vóór een achtervolgend groepje van negen renners weg te kapen. En daarmee had Lugtenburg zijn eerste overwinning van het seizoen binnen.

0

DEN HAAG.VLIERBOOMSTRAAT.(1981.05.13)

0

Amateurs:

 

1

Wim Lugtenburg

Zuidland;

2

Arnold Seeger

West-Duitsland;

3

H. Ashworth

Engeland;

4

Marc Gage

Engeland;

5

Adri Vermeulen

Amsterdam;

6

H. van Rossum

Den Haag;

7

Marc Manders

Geldrop;

8

Arie Bakker

Soest;

9

Piet de Groot

Hazerswoude-Dorp;

10

Paul Jaspers

Sint Willebrord;

11

Ton Vrolijk

De Lier;

12

Wim Gomes

Amsterdam;

13

Gerrit Groenewegen

Amsterdam;

14

Bart van Soest

Den Haag;

15

Wim Hus

Scheveningen;

16

Ton Griep

Spijkenisse;

17

J. Kamsteeg

Haarlem;

18

Wil van Montfoort

Lopik;

19

Michel Meere

Alphen aan den Rijn;

20

Bert Zaal

Hazerswoude;