BERKEL EN RODENRIJS.(1981.09.12)

Piet Kleine ook op fiets heel wat mans

Van onze medewerker WIM WEEDA

Heeft Piet Kleine in zijn jonge jaren niet verkeerd gekozen door de schaats- sport boven het wielrennen voorrang te geven? Want al mag hij dan op de gladde ijzers het allerhoogste behaald hebben, zoals hij zaterdag de Berkelse wielerronde voor zich opeiste doet de vraag rijzen of er misschien vóór een van het  begin af aan niet een lucratievere maatschappelijke toekomst zou zijn weggelegd, dan die van postbestseller.

Want, er warenin Berkel voor de renners weer zakken vol geld verdienen. Het Berkelse wielercomité, met de technische medewerking van de Rotterdamse rennerclub Ahoy’ heeft wellicht diep in de buidel moeten tasten om René Koppert in zijn rood-wit-blauwe trui aan de start te krijgen. “Maar  alle andere vedetten zijn alleen voor prijs en premie gekomen" aldus comité-lid van der Lugt. Mèt de nationale kampioen kwam ook "West-Lands roem" aan de start, zoals de Oranje-rijders Solleveldt en Van Vliet.

Adje Prinsen legde met Gerard Selleveldt al vroeg de basis voor de'= beslissing, halfweg koers. Samen met de Westlander reed hij tot meer dan een halve minuut voor het peloton uit en dat gedurende zo'n dertig kilometer. Uit het toen nog zeker zentig renners tellende peloton maakten zich acht renners los. Bas van Lamoen, Piet Kleine, Dries van Wijhe, Peter Hogervorst, Teuni van Vliet, Gerard Schipper, Herman Snoeijink en Rolf Elshof, die echter al spoedig moest ervaren te hoog te hebben gegrepen.

Juist op het moment dat Teun van Vliet in zijn eentje de sprong naar het peloton maakte, verloor de kopgroep Gerard Solleveldt, de werker van het eerste uur, door een lekke band. Van Vliet leek goed te hebben gegokt met zijn gedurfde sprong, maar hij werd weer tot de orde geroepen. In de laatste ronde demarreerde Piet Kleine voor de zoveelste keer en nu was het, in dit seizoen voor de elfde keer, weer raak.Uitslagen.

0

BERKEL EN RODENRIJS .( 1981.09.12 )

0

Amateurs:

 

1

Piet Kleine

Kerkenveld;

2

Gerard Schipper

Ter Apel;

3

Bas van Lamoen

Rosmalen;

4

Peter Hogervorst

Pijnacker;

5

Teun van Vliet

Maasland;

6

Ad Prinsen

Oosterhout;

7

Herman Snoeijink

Denekamp;

8

Dries van Wijhe

Oosterwolde;

9

Jannes Slendebroek

Geldrop;

10

Arnold van Hooft

Kerkdriel;

0

Junioren:

 

1

Ron Vroom

Haarlem;

2

Ger Rutten

Den Bosch;

3

Wim den Hoedt

Ridderkerk;

4

Chris Jacobs

Hilversum;

5

John Leijs

Oud-Gastel;

6

 

 

7

 

 

8

 

 

9

 

 

10

 

 

0

Nieuwelingen:

 

1

Peter Verbaas

Zoetermeer;

2

Raymond Betjes

Wormer;

3

Michel Cornelisse

Amsterdam;

4

 

 

5

 

 

6

 

 

7

 

 

8

 

 

9

 

 

10