BARENDRECHT.SMITSHOEK.(1981.06.22)

Van Vliet neemt wraak op zichzelf

De zaterdag in Geulle, tijdens het N.K. voor amateurs in zichzelf teleurgestelde van Vliet (19) heeft zich gisteravond in de Ronde van Smitshoek een hart onder de riem gestoken. Persoonlijk is de Westlander niet zo gecharmeerd van het rijden in criteria, maar omdat deze wedstrijd werd georganiseerd door zijn club Barrhopoort besloot hij toch maar te starten.

De concurrentie heeft het geweten. Vanaf het begin bepaalde hij het strijdverloop. En na wat vruchteloze pogingen was hij de animator, die het sein gaf tot de formatie van een kopgroep van vijf renners die de wedstrijd besliste. Het waren Henk Klomp, Gerrie Sintnicolaas, Johan Kuiken, Ab Nederlof en Teun van Vliet zelf uiteraard. Een reactie met nog 35 kilometer voor de boeg en met de hete adem van de koplopers in de nek van het peloton, van Herman Buying, Piet de Groot, Ab Harren, Henk van Rossem en Map Hage strandde op het verzet van het peloton.

Teun van Vliet, die het in de kopgroep kennelijk voor het zeggen had — hij ging circa 40 van de 70 te rijden ronden als eerste over de finishlijn en werd dus ook onbedreigd winnaar van de leidersprijs — wilde wachten met het inlopen van het peloton. Het gevaar dreigde daardoor dat rappe sprinters als Gerrie Sintnicolaas en Ab Nederlof, zich konden sparen voor de eindsprint. Maar daarvoor was hij niet bang geweest („ze zaten er allebei helemaal door", aldus Van Vliet) en dat bleek ook wel toen het inmiddels ingelopen peloton, mét als laatste de eenzame vluchter Michel Buskop, uit de strijd was genomen. Bij de eerste tempoverhoging moeten Sintnicolaas en Nederlof onmiddellijk afhaken. In de eindsprint had Teun van Vliet, de voormalige wereldkampioen bij de junioren, geen enkele moeite met Kuiken en Klomp, die achter hem in deze volgorde eindigden.

0

BARENDRECHT.SMITSHOEK .( 1981.06.22 )

0

Amateurs:

 

1

Teun van Vliet

Maasland;

2

Johan Kuiken

Breda;

3

Henk Klomp

Groot-Ammers:

4

Gerrie Sint Nicolaas

Dordrecht;

5

Ab Nederlof

Sliedrecht;

6

Ton Griep

Spijkenisse;

7

Jan Klomp

Giessenburg;

8

Jan de Groot

Langerak;

9

Fred Brand

Dordrecht;

10

Ad Kraan

Gouda;

11

Kees den Hartog

Hendrik-ido-Ambacht;

12

William van Rijswijk

Rijswijk;

13

Martin Buskop

Rotterdam;

14

R. Oussoren

Gouda;

15

Nap Hage

Sint Maartensdijk;