ROTTERDAM.LANGE-HILLEWEG.(1980.08.04)

JOHN BROERS NEEMT WRAAK

Van onze medewerker WIM WEEDA

Nog maar nauwelijks is ' het Olympisch vuur in Moskou gedoofd, of John Broers heeft zijn revanche al op het hem daar aangedane "onrecht". Het was voor hem meer dan een tegenvaller geweest, dat coach Rini Wagtmans daar voor de 100 kilometer ploegen tijdrit aan Theo Hogervorst de voorkeur had gegeven boven hem, Johnny Broers.

Die revanche nam hij gisteravond in de Ronde van de Lange Hilleweg, een wedstrijd van Het Vrije volk door RFC Feyenoord georganiseerd en een prijzeninzet van de Ola-IJsfabrieken. De 21-jarige John Broers moest in de eindsprint met vijf medevluchters afrekenen, onder wie hoe kon het mooier, Theo Hogervorst. Doch ook Wim Hus bevond zich er bij en die had nog bijna roet in het eten gegooid. Bij het uitkomen van de laatste bocht namelijk, enkele honderden meters voor de finish, had Hus een scherpe demarrage geplaatst' "Ik dacht als ik niet ga," blijft hij weg. Dus ik reed alles uit de kast. En het lukte."

Het simpele commentaar van de winnaar, die ook wel wilde toegeven dat het niet zo erg best was gegaan. Toen na ongeveer 50 kilometer Hogervorst met Wille de beslissende demarrage plaatsten kregen ze spoedig Harry de Boer en Wil van Montfoort met zich mee. Met veel moeite kwamen er ook John Broers (hét was pas m'n derde wedstrijds na al dat gedoe van tijdrijden) en Wim Hus bij. Het was bekeken, want toen vijf renners, te weten Jan de Groot,

Lugtenburg, Liebrechts, Klomp en Sagers uit de groep loskwamen wisten die de achterstand van 50 seconden slechts tot 17 terug te brengen.

0

ROTTERDAM.LANGE-HILLEWEG. ( 1980.08.04 )

0

Amateurs:

 

1

Johnny Broers

Maartensdijk;

2

Wim Hus

Scheveningen;

3

Theo Hogervorst

Pijnacker;

4

Wil van Montfoort

Lopik;

5

J. Wille

Koudekerk;

6

Harrie de Boer

Hilversum;

7

Jan de Groot

Langerak;

8

Jan Klomp

Giessenburg;

9

Wim Lugtenburg

Zuidland;

10

Wim Liebrechts

Vlaardingen;

11

Paul Sager

Zuid-Beijerland;

12

Eef Brand

Dordrecht;

13

John Roosenburg

Rijswijk;

14

Pim Bosch

Gorinchem;

15

Bram Jouvenaar

Den Haag;