ROTTERDAM.HILLEGERSBERG.(1980.04.19)

Eerste winst in HVV-ronde van Hillegersberg

HIJ IS ER WEER, HARRIE DE BOER

Hij was er weer, vol zelfvertrouwen, grijnzend, brutaal, Harry de Boer. Een jaartje ouder, een nieuwe sponsor, een ander shirt, maar nog even flitsend als vorig jaar toen hij in de laatste strijd in Overschie zijn zegereeks besloot met een vijftiende seizoenoverwinning.

En zaterdag bij de première van het nieuwe seizoen in Hillegersberg, waar Het Vrije Volk de wieltjes weer liet draaien, was hij opnieuw niet te stuiten. Zij die de Hilversum in hun ploeg haalden, kozen hem nooit voor zijn onvoorwaardelijke steun aan zijn maten. Daarvoor is hij een te grote individualist, wèl voor zijn inzet en karakter - de basis waarop hij de laatste jaren dan ook tientallen overwinningen bijeen gaarde.

En aangezien het nog steeds de overwinningen zijn die het gezicht van de  ploeg bepalen, was het geen wonder dat de sponsors zich verdrongen toen hij vorig jaar door de ietwat overhaaste opheffing van de ploeg van Leen Bik aan niemand meer was gebonden. In dé kleuren van de Haagse, ploeg van De Wit lijkt hij opnieuw bezig aan een geslaagde aanval op de criteriumtop

„Als het nooit moeilijker wordt dan deze keer, wil ik ervoor tekenen", aldus de 26-jarige magazijnbediende. Hij had dan ook veel mee. Een bochtig parcours, waardoor hij gauw uit het gezicht was, guur en onbehaaglijk weer dat ook niet direct noodde tot grootse daden van de groep en bovendien wemelde het in het peleton waarvoor bij De pedaalridders niet minder dan 220 aanmeldingen waren binnengekomen van de witpaarse kleuren van zijn ploegmaats.

Want behalve voor de vaste kern; uit zijn formatie, Bram Jouvenaar en Wil van Montfoort, was er op het laatste moment ook nog een plaatsje ingeruimd voor zijn vaste gabber Cor Schuurman. Wat dat betekende ondervonden, René de Boer en Johnnie Meijer. Want terwijl de zwagers in spé na de enige en beslissende uitval met moeite 20 seconden voorsprong overeind hielden, kwam, afgeschermd door zijn maten in het peloton, Harrie de Boer na een paar omlopen langszij. Toen Meijer, toch al aangeslagen, moegebeukt door het hem opgedrongen tempo ook nog lek reed was met een inmiddels tot een minuut opgelopen winst de zaak voorin wel bekeken.

De uitslag was niet moeilijk te raden. Nadat Harrie de Boer zijn naamgenoot de resterende ronden genadig aan het wiel had gelaten, maakte hij de zaak in de aanloop naar de laatste ronde vakkundig af.

Profs

In dat opzicht liet bij de profs, die, tien man sterk twee manches achter de dernies afwerkten, Martin Venix zich ook niet onbetuigd. Getrokken door Frits van Duijvenbode had hij in de afvalwedstrijd eerst nog Martin Rietveld en Dick Verdoorn op de knieën gedwongen tot hij in de finale alleen het Belgisch- Nederlands duo Michel Vaarten en Joop Zijlaard voor moest laten gaan. Bij de rit in lijn, waarvoor Wim Hollander de bank Rotterdam de prijzen beschikbaar had laten stellen, stuntte Ron Kroep (achter Harm Smit) door direct uit het vertrek een paar honderd meter voorsprong te nemen. Toen door een hapering aan de motor het tempo even stokte, sleepte Gerrie Mak het hele veld weer op de gelijke hoogte. Martin Venix wachtte tot twee ronden voor het einde, voor hij vanuit de achterste rijen zijn slotrush ondernam. Even nog leek hij stranden op de terugvechtende Rietveld. Toen diens verzet was gebroken vond hij vijftig meter voorsprong genoeg om te finishen.

0

ROTTERDAM.HILLEGERSBERG. ( 1980.04.19 )

0

Beroepsrenners.Derny's:

 

1

Martin Venix

Zevenbergen;

2

Michel Vaarten

Belgie;

3

Martin Rietveld

Rotterdam;

4

Herman Ponsteen

Nijverdal;

5

Gerrie van Gerwen

Olland;

6

Ger Mak

Rotterdam;

7

Rob Kroep

Rotterdam;

8

J. Burton

Engeland;

9

Danny Lauwers

Belgie;

10

Willy Debosscher

Belgie;

0

Amateurs:

 

1

Harrie de Boer

Hilversum;

2

RenÚ den Boer

Vlaardingen;

3

Pim Bosch

Gorinchem;

4

Barend Huveneers

Rotterdam;

5

Ad Prinsen

Oosterhout;

6

Bram Jouvenaar

Den Haag;

7

Ad Kraan

Gouda;

8

Cor Schuurman

Breukelen;

9

Theo Hogervorst

Pijnacker;

10

Wim Liebrechts

Vlaardingen;

11

Wil van Montfoort

Lopik;

12

Jan Klomp

Giessenburg;

13

Gerard Looijenstein

Noordwijkerhout;

14

Martin Huizinga

Gouda;

15

Krijn Sint Nicolaas

Dordrecht;

16

Ton Vrolijk

De Lier;

17

Wim van de Burgh

Maasland;

18

Gijs den Besten

Monster;

19

Hans van Rossum

Den Haag;

20

Aad van Asten

Vlaardingen;

0

Junioren:

 

1

Gerard Roskam

Oostvoorne;

2

Ad Versteeg

Giessenburg;

3

Roel de Haan

Midden-Beemster;

4

Kees Muis

Giessenburg;

5

Jeroen Vermunt

Breda;

6

Aldo de Ruig

s-Gravendeel;

7

Piet de Groot

Hazerswoude-Dorp;

8

Jack Schillemans

Steenbergen;

9

Wim van Oorschot

Zwijndrecht;

10

Wim den Hoedt

Ridderkerk;

11

D. Orgers

Rotterdam;

12

G. Reuler

Den Haag

13

M. Frickus

Rotterdam;

14

Kees Muis

Giessenburg;

15

K. van der Meer

Hellevoetsluis;

16

T. van der Touw

Vlaardingen;

17

R. van Greven

Rotterdam;

18

R. den Ouden

Noordeloos;

19

Arie van de Lugt

Vlaardingen;

20

A. Fousert

Portugaal