PUTTERSHOEK.(1980.05.30)

Lugtenburg harkt zich naar zege

Van onze medewerker WIM WEEDA

Eén man was in ieder geval hoogst tevreden na de vlak verlopen Ronde van Puttershoek. Dat was de 24-jarige Zuidlandse amateur Wim Lugtenburg, die met nog een kleine drie kilometer te rijden uit het toen nog zeker zeventig koppen tellende peloton ontsnapte.

Voor het overige waren het doorgaans zorgelijke en ontevreden gezichten. Zorgelijk waren de juryleden, die voor een schier onmogelijke taak stonden uit die massa renners een aanvaardbare uitslag te formeren. Ontevreden waren de meeste renners, omdat minstens dertig van hen bij de eerste tien hadden kunnen eindigen.

Maar dat ging allemaal langs aan winnaar Wim Lugtenburg eens één van de sterkste beloften in het toch al zo talentrijke legertje jonge wielrenners op de Zuidhollandse eilanden. Maar het vijftigtal overwinningen dat hij in de zeven á acht jaar in de diverse categorieën bijeen reed, bleek geen garantie voor een geslaagde wielercarriëre. Het was zelfs zo ver gekomen, dat de sterke eilandbewoner niet eens meer een sponsor bereid kon vinden hem onder zijn hoede te nemen.

En zo rijdt Wim dan ook al een hele tijd in de kleuren van de Rennersclub Delta. Tot aan gisteravond leek hij zelf te gaan wanhopen. In Puttershoek, waar de wedstrijden waren georganiseerd door de Hoekse Renners, in samenwerking met Het Vrije Volk, en waarvoor het winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam de prijzen beschikbaar had gesteld, leek het eigenlijk helemaal geen koers voor Wim Lugtenburg.

Alles wat een paar gezonde benen had, kon het tempo volgen. Alle ontsnappingen werden drastisch afgeremd en toen niemand meer in succes geloofde, maakte Wim Lugtenburg gebruik van een ogenblik adempauze toen de meute de strijdlustige Jan Zuydweg voor de zoveelste maal tot de orde had geroepen.

"Ik zag dat er een gat was gevallen en toen maar "harken" naar de meet. Maar dat het gemakkelijk ging, durf ik echt niet te zeggen," aldus een moe gestreden Wim Lugtenburg. Uitslag waarmee de jury voor de dag kwam was voor de dag kwam was:

0

PUTTERSHOEK. ( 1980.05.30 )

0

Amateurs:

 

1

Wim Lugtenburg

Zuidland;

2

Steve Fleetwood

Engeland;

3

Martin Teunissen

IJsselstein;

4

Rob Borst

Zwanenburg;

5

Philip Thomas

Engeland;

6

Peter Koppert

Monster;

7

Sjaak Pieters

Zwanenburg;

8

Dick Willigenburg

Leusden;

9

Willy de Laat

Vught;

10

Louis van Wely

Vught;

11

Ed van Nistelrooy

Nuland;

12

Fred Brand

Dordrecht;

13

A. Razenberg

Rotterdam;

14

Gerrie Sint Nicolaas

Dordrecht;

15

Jimmy Krijnen

Australie;

0

Nieuwelingen:

 

1

John Leijs

Oud-Gastel;

2

Didier Deleersnijder

Papendrecht;

3

P.

 

4

Patrick Persijn

Poeldijk;

5

Johan Tak

Oud-Gastel;

6

M. Kegge

Den Haag;

7

René Stiegelis

Dordrecht;

8

Rik Klardie

Heemskerk;

9

Peter van Haren

s-Gravendeel;

10

Erik Haksteen

Papendrecht;