POELDIJK.(1980.06.10)

Mario van Vlimmeren winnaar

Gerrit Solleveld machtig in Poeldijk

Waar de winnaar van vorig jaar (peter Koppert) en de zo succesvolle plaats- genoot (René Koppert) na hun valpartij in de dernykoers noodgedwongen verstek moesten laten gaan, kon het in grote getale aanwezige publiek in Poeldijk met volle teugen genieten van weer een andere renner uit het West- land. Gerrit Solleveld, die zondag ( op zijn verjaardag) in Limburg, meteen al tijdens zijn eerste amateurwedstrijd van zich deed spreken, reed gisteren in de ronde van Poeldijk, de tweede rit in het kader van het Westlandsche Courant-klassement, een formidabele koers. De hele wedstrijd was hij voorin te zien. Op het vertrouwde parkoers aan de Jan Barendselaan, zat er echter nog geen overwinning voor deze strijdlustige Lierenaar in. In de laatste ronde moest hij Mario van Vlimmeren en – nog net – Ger Sintnicolaas voor laten gaan.

“Ik heb verschrikkelijk vaak geprobeerd om in de finale uit de kopgroep weg te springen”, keek Gerrit na afloop terug. “Telkens zat echter weer Cor Schuurman, die verder helemaal geen werk deed, aan m’n wiel. Dat misselijke ventje pakte me steeds weer terug. Toen in de laatste ronde Van Vlimmeren wegsprong, twijfelde ik even en dat was fataal. Maar ik zie toch liever hem winnen dan Schuurman of Hus.

Toch kon Solleveld, die enorm veel applaus oogstte, tevreden zijn met zijn prestatie. Nog maar net bij de amateurs heeft hij zijn visitiekaartje al afgegeven. Vandaag is hij met de baanselectie naar Engeland vertrokken, zaterdag en volgende week dinsdag rijdt hij weer een klassieker, waarna hij aan de start van het Nederlands kampioenschap zal verschijnen. Evenals René Koppert, lijkt ook deze eerste-jaars amateur uit de ‘Glazen Stad’een fraaie wielercarriëre tegemoet te gaan.

In Poeldijk, waar ook de thuisrijders Hans Zuijderwijk en Nico Mensing bijzonder actief waren, zat Solleveld meteen al in de eerste serieuze ontsnapping, die echter op niets uit zou uitlopen. Door de klapband van Theo van Tol, die meteen ook Marcel van Leeuwen en de winnaar van Honselersdijk, Harry de Boer, uit de wedstrijd wierp, onstond er een kopgroep van achttien man.

Daarvoor was de grote groep al diverse keren uit elkaar gevallen, maar resultaat had dit niet opgeleverd. Naast de al eerder genoemde regiorenners waren verder nog Peter Hogervorst, Gijs den Besten, Nico Toussaint, Anton Solleveld en Ton Vrolijk regelmatig voorin te zien.

Gerrit Solleveld sprong samen met Ger Sintnicolaas, Wim Hus, Mario van Vlimmeren en Cor Schuurman weg uit de achttien man sterke eerste groep en dat was meteen de beslissende ontsnapping.

De voorsprong van dit vijftal groeide, nadat Piet Franken was betrokken bij weer een valpartij en Peter Hogervorst, Philip Thomas, Kees den Hartog en later Bram Jouvenaar, Wil van Montfoort, Nico Mensing en Les Fleedwood in de achtervolging gingen gestaag. Toen met nog acht ronden te gaan het peloton al afspurtte, was duidelijk de achterstand van de zeven achtervolgers te groot was en, dat de winnaar tussen de vijf koplopers gezocht moest worden.

Gerrit Solleveld probeerde van alles om weg te komen, maar meer dan een derde plaats zat er voor de strijdlustige coureur echter niet in. Immers, de jarige Mario van Vlimmeren was in de laatste kilometer met succes er vandoor gegaan en Ger Sintnicolaas bleef Gerrit in de spurt om de tweede plaats nog net voor.

Peter Hogervorst werd elfde en Nico Mensing zag zijn inspanningen beloond met een twaalfde plaats. Ton Vrolijk won de spurt van het peloton en eindigde als dertiende.

Andere koersen

Bij de nieuwelingen reed Chris Koppert een erg aanvallende wedstrijd. De Poeldijker ging echter de spurt van het peloton vroeg aan, waardoor hij vierde werd. Didier Deleersnijder behaalde zijn zesde overwinning van dit seizoen. Maasdijker Leo van beisichem werd dertiende.

Monique Kauffman was de strijdlustigste bij de dames. De renster uit Kijkduin sprong al in de eerste ronde weg, reed lang alleen op kop, maar werd tenslotte toch weer achterhaald door het peloton. Met nog zeven toeren voor de boeg sprong Els van Leeuwen weg. Zij had meer succes en won. Stella van Kuyen was de beste Westlandse met een vijftiende plek. Nel Vollebregt werd negentiende.

In een bijzonder aantrekkelijke juniorenkoers was Jan van Wijk in de spurt tegen medevluchter Henk Deelen de sterkste. Piet de gRoot uit Hazerswoude werd elfde en Cees Helderman uit Wateringen twintigste.

0

POELDIJK. ( 1980.06.10 )

 

0

Amateurs.Criterium

 

1

Mario van Vlimmeren

Hoeven;

2

Gerrie Sint Nicolaas

Dordrecht;

3

Gerrit Solleveld

De Lier;

4

Wim Hus

Scheveningen;

5

Cor Schuurman

Breukelen;

6

Wil van Montfoort

Lopik;

7

Philip Thomas

Engeland;

8

Lesley Fleetwood

Engeland;

9

Kees den Hartog

Hendrik-ido-Ambacht;

10

Bram Jouvenaar

Den Haag;

11

Peter Hogervorst

Pijnacker;

12

Nico Mensing

Poeldijk

13

Ton Vrolijk

De Lier;

14

Peter Post

Oegstgeest;

15

Pim Bosch

Gorinchem;

16

Rob Borst

Zwanenburg;

17

Henk van Weers

Den Haag;

18

Stan Snijders

Zwanenburg;

19

Cees Lazeroms

Zegge;

20

William van Rijswijk

Rijswijk;

0

Amateurs.Derny's

 

1

Theo van Tol

Poeldijk;

2

Ger Slot

Alkmaar;

3

John van de Velde

Geldrop;

4

Peter Hogervorst

Pijnacker;

5

Gijs den Besten

Monster;

6

Piet Franken

Oosterhout;

7

Frans van den Enden

Monster;

8

Fred Grootzwager

Rotterdam;

9

 

 

10

 

 

0

Junioren:

 

1

Jan van Wijk

Haarlem;

2

Harry Deelen

Zwijndrecht;

3

Rob Sienders

Zwijndrecht;

4

Marc Manders

Geldrop;

5

Ron Vroom

Haarlem;

6

Pascal Kolkhuis-Tanke

Breukelen;

7

Peter Pieters

Zwanenburg;

8

Peter Harings

Sibbe;

9

Matthieu Hermans

Drunen;

10

Gert-Jan Theunisse

Berghem;

0

Nieuwelingen:

 

1

Didier Deleersnijder

Papendrecht;

2

Wim Otte

Haarlem;

3

Jos Nijssen

Ridderkerk;

4

Chris Koppert

Poeldijk;

5

F. de Bersh

Den Haag;

6

Erik Haksteen

Papendrecht;

7

A. Sergi

Italie;

8

Frank van der Heijden

Bergen;

9

T. Schouten

Scheveningen;

10

René Stiegelis

Dordrecht;

0

Dames:

 

1

Els van Leeuwen

Lisse;

2

Mieke Havik

Amsterdam;

3

Truus van de Plaat

Geldermalsen;

4

Anne M÷hlmann-Riemersma

Apeldoorn;

5

Betsy van IJken

Baarn;

6

Sandra de Neef

Rotterdam;

7

Joke Barnhorn

Haarlem;

8

Carolyn Peterson

Amerika;

9

Nel Streef

Nieuw-Lekkerland;

10

Connie Lelieveld

Noorden;