NOOTDORP.(1980.08.08)

Theo Vierling de beste in Nootdorp

Theo Vierling, de 26-jarige coureur van Zoetermeer’77 was gisteren de beste in de ronde van Nootdorp. In de laatste kilometer van de toch wel aantrekke-lijke veteranen- en liefhebberskoers, kon Vierling, die vorig jaar voor het eerst bij de Zoetermeerse club begon te fietsen, tien meter afstand nemen, van de zes medevluchters Leen Poortvliet (eergisteren nog eerste in De Lier), Frank van der Helder, Piet Hovers, Jan Barens, Joop Wennkes en de goed rijdende Nootdorper Bertus van der Sman.

Het publiek kreeg gisteren in Nootdorp een aardige wedstrijd voorgeschotels, met veel korte ontsnappingen. Opvallend actief waren vooral Pijnackernaar Sjaak de Wit, Theo Vierling en Bleiswijker Bram Jansen. Het duurde echter tot in de finale, voor er een echt serieuze afsplitsing kwam. Pas vier kilometer voor de finish lukte het de groep met Vierling definitief uit de greep van het peloton.

Ook nationaal kampioen Hans van den Oever, die met de Delftenaar Provoorst en Van der Lugt uit berkel in de achtervolging was gegaan, kwam niet meer bij de zeven koplopers. Bleiswijker Bram Jansen, die eveneens niet slecht fietste, won de spurt van het peloton en Van der Eijk uit Delft werd zeventiende.

De burgerronde ( 33 kilometer) werd een succes voor Nootdorper Aad de Winter, die de sterkste was van de tachtig deelnemers.

0

NOOTDORP. ( 1980.08.08 )

0

Liefhebbers/Veteranen:

 

1

Theo Vierling

Hoogvliet;

2

Leen Poortvliet

Dirksland;

3

Frans van de Helder

Gouda;

4

Piet Hoevers

Utrecht;

5

Jan Barens

Amsterdam;

6

J. Wennekes

Den Haag;

7

B. van der Sman

 

8

Hans van de Oever

Oegstgeest;

9

Mark Provoost

Delft;

10

J. van der Lugt