MAASLAND.(1980.08.06)

Na De Lier ook eerste in Maasland

Bas van Lamoen de sterkste in afvalrace

“Ik had al moeite om bij die man aan het wiel te blijven, spurten was er dan ook helemaal niet meer bij”. In de stem van René van der Broek klonk duidelijk bewondering voor de kracht van Bas  van Lamoen. De kleine bra- bander, die vorige week nog in De Lier won, schreef gisteren ook de ronde van Maasland op zijn naam. In een erg snelle koers, die enorm veel afvallers telde en door een vroege, naar later bleek, meteen al beslissende ontsnapping, niet zo aantrekkelijk was, toonde Van Lamoen weer eens zijn klasse, door medevluchter René van der Boek in de laatste ronde los te rijden. Ook Gerrit Solleveld en Jac. van meer zorgden ervoor, dat het publiek in Maasland tenminste toch nog eens spannende finale voorgeschoteld kreeg.

Zij kwamen immers nog dicht in de buurtvan de twee koplopers.

Nadat Nico Toussaint al in de eerste ronde met pech kampte, ontstond er vrij vroeg in de wedstrijd een kopgroep die nadat Ad prinsen erbij was gekomen, niet meer door het peloton werd ingehaald.

Gerrit Solleveld, henk van Weers, nationaal kampioen Jac. van Meer, Arnold van Hooft, René van der Broek, Cees van Dongen, Mario van Vlimmeren, Bas van Lamoen en Ad Prinsen wisten vrijwel de hele koers hun vorosprong ronde de 35 seconden te houden.

Terwijl Theo Hogervorst met een lekke band kampte stapten steeds meer renners af. Voor onder andere Arie Versluis, Cor Schuurman en Gerrit Ratterman lag het tempo gisteren duidelijk te hoog. Halverwege koers waren er zelfs nog maar 33 van de 105 coureurs in de wedstrijd en twintig kilometer verder waren dar er nog maar 20. Ren;e Koppert, Wim Hus, Ger Sintnicolaas, Gijs den besten, Wim Lugtenburg, Jan van Rossum, Nico Don, Wim ’t Hoen; Wim Liebrechts, Peter Hogervorst en Sjaak Poot waren teonde enigen, die nog tevergeefs jacht bleven maken op de koplopers.

Wat vooral Poeldijker René Koppert, Monsternaar Gijs den besten, Vlaardinger Wim Liebrechts, Ger Sintnicolaas uit Dordrecht en Zuidlander Wim Lugtenburg ook probeerde, ze konden de achterstand tot de negen eersten niet verkleinen.

Met nog tien kilometer te gaan sprongen Bas van Lamoen en René van der Broek weg uit de voorste rgoep. Eerst probeerde Henk van Weers er achteraan te gaan en vervolgens ging Gerrit Solleveld met Ad Prinsen en Arnold van Hooft in de achtervolging. Dat leverde echter niets op en het werd pas serieus, toen ‘ de beul uit De Lier’  in zijn strijdlust gezelschap kreeg van nationaal kampioen Jac. van Meer, die wellicht volgend jaar de overstap naar de profs maakt.

Samen met ‘ Jakske’ kwam Gerrit Solleveld in de laatste drie ronden nog erg dicht bij Van Lamoen en Van der Broek, maar meer dan een derde en vierde plaats zat er voor hun uiteindelijk niet in. René Koppert werd tiende, Gijs den besten twaalde. Wim ’t Hoen zeventiende, Wim Liebrechts achttiende en peter Hogervorst negentien.

Nieuwelingen

Chris Koppert blijft doorgaan

Ook in Maasland toonde Chris Koppert zich de snelste van het nieuwelingenpeloton. De nationale kampioens uit Poeldijk haalde in de massaspurt alweer zijn negende overwinning van dit seizoen binnen. Bij het ingaan van de laatste ronde zat Chris nog niet op de eerste rij en de laatste bocht kwam hij deze keer dan ook niet als eerste door, maar desondanks bleef hij de hele groep, zonder de al afgestapte Jelle Nijdam, die een slechte dag had, met gemak de baas.

“In de laatste ronde sprong er iemand weg”, analyseerde Koppert de slotfase van de wedstrijd. “Wim Otte bleef aanvankelijk zitten, maar ging vervolgens toch in de achtervolging. Ik kon aan zijn wiel meegaan en er op het laatste stuk overheen knallen.” Hetgeen Chris Koppert zijn derde Westlandse zege opleverde, want ook in ’s-Gravenzande en De Lier was hij de beste. Trouwens ook de nummers twee en drie waren dezelfden als vorige week in De Lier. Ronald Pothuizen en Poeldijker Patrick Persijn.

Veteranen

Bij de veteranen was Leen Poortvliet verreweg de beste. De ex-prof uit Dirksland ztte het peloton zelfs in z’n eentje op een ronde achterstand. Bleiswijker Bram jansen, die ook verdienstelijk reed, won de spurt van een achtervolgend groepje. Zee uit Zoetermeer werd negende en ex-Maaslander Manus Brinkman dertiende;

0

MAASLAND. ( 1980.08.06 )

0

Amateurs:

 

1

Bas van Lamoen

Rosmalen;

2

René van de Broek

Dussen;

3

Jacques van Meer

Wouw;

4

Gerrit Solleveld

De Lier;

5

Henk van Weers

Den Haag;

6

Mario van Vlimmeren

Hoeven;

7

Cees van Dongen

Oud-Gastel;

8

Ad Prinsen

Oosterhout;

9

Arnold van Hooft

Kerkdriel;

10

RenÚ Koppert

Poeldijk;

11

Gerrie Sint Nicolaas

Dordrecht;

12

Gijs den Besten

Monster;

13

Wim Lugtenburg

Zuidland;

14

Jan van Rossum

Den Haag;

15

Wim Hus

Scheveningen;

16

Nico Don

Rijswijk;

17

Wim t Hoen

Monster;

18

Wim Liebrechts

Vlaardingen;

19

Peter Hogervorst

Pijnacker;

20

S. Poot

Alphen aan den Rijn;

0

Junioren:

 

1

Piet de Jong

Breda;

2

Jan van Dalen

Den Haag:

3

Chris Braanker

Dordrecht;

4

Ger Rutten

Den Bosch;

5

Pascal Kolkhuis-Tanke

Breukelen;

6

Teun van Vliet

Maasland;

7

Harry Deelen

Zwijndrecht;

8

Rob Sienders

Zwijndrecht;

9

Piet de Groot

Hazerswoude-Dorp;

10

Jos van Wegberg

Echt;

0

Nieuwelingen:

 

1

Chris Koppert

Poeldijk;

2

Ronald Pothuizen

Vinkeveen;

3

Patrick Persijn

Poeldijk;

4

Wim Otte

Haarlem;

5

William van der Meer

Geleen;

6

John Eggers

Ridderkerk;

7

René Stiegelis

Dordrecht;

8

Anton van Putten

Oudenhoorn;

9

Michael Willems

Amsterdam;

10

Ralph Greupink

Coevorden;

0

Veteranen

 

1

Leen Poortvliet

Dirksland;

2

Bram Jansen

Bleiswijk;

3

J. Wennekes

Den Haag;

4

Cees Kouwenhoven

Leidschendam;

5

J. Bosman

Den Haag;

6

Gerrit Krabbenbos

Haarlem;

7

C. Suyker

Vlaardingen

8

Leo Houtzager

Den Haag;

9

B. Zee

Zoetermeer;

10

Sjaak Koevermans

Vlaardingen;