HEERJANSDAM.(1980.04.26)

Na Hillegersberg ook Heerjansdam op zak

De tweede voor Harry de Boer

Van onze medewerker WIM WEEDA

Goed rijden en een belangrijke concurrent op je hand hebben - twee factoren waarmee succes is verzekerd. Harry de Boer kon zaterdag in Heerjansdam, waar de tweede van de serie HVV-rondes werd verreden, steunen op die twee belangrijke pijlers.

De Boer rijdt momenteel rg goed (vorige week was hij ook al winnaar in Hillegersberg, en van zijn tw medevluchters in Heerjansdam zou Johan Kuiken toch volgens de grote geklopte, Theo Appeldoorn, wel heel opzichtig in dienst hebben gesteld van de uiteindelijke winnaar.

Appeldoorn, mokkend na afloop: ,,Met Johan Kuiken wil ik niets meer te maken hebben; die reed meer tgen de mijne dan voor ziijn eigen kans.

Of dat ook inderdaad zo is, en of dit dan ook van enige invloed op de uitslag is geweest, zal zelfs voor Kuiken n voor De Boer een open vraag blijven. Bij zijn rondenlange solo-vlucht maakte Harry de Boer een uitstekende indruk en hij mag er terecht aanspraak op maken de sterkste te zijn geweest.

Met deze drie renners. De Boer, Kuiken en Appeldoorn, zijn overigens wel de hoofdfiguren van deze al met al toch vrij lastige ronde genoemd. Er waren kennelijk plannen gemaakt, om al direct in de hoogste versnelling uit de startblokken te schieten. Dat bracht al na enkele kilometers zeven renners aan kop, t.w. Johan Kuiken, Harry de Boer, Jan Klomp, Theo Appeldoorn, Harry van Rossem, Wim Liebrechts en Ton van Asten.

Het inderhaast geformeerde jachtgroepje bestaande uit Jan Zuydweg, G Looyenstijn, John Meyer, Joop van Rossem, Ron Borst en Peter Hogervorst. was toen in feite al verslagen, om van het grote peloton helemaal maar te zwijgen. De overige vier van de oorspronkelijke kopgroep vielen terug op groep twee, terwijl Van Asten door een lekke band zelfs helemaal uit de strijd verdween. Met nog dertig kilometer te rijden liepen de drie koplopers in op het grote peloton en kort daarna begon Harry de Boer zijn eenzame tocht op jacht naar de Grote Prijs Van Nelle, ditmaal de hoofdprijs. Johan Kuiken hield zich lange tijd afzijdig, doch toen de jury de renners uit het grote peloton liet afspringen, liet hij zijn remmen los en reed hij op zijn beurt Theo Appeldoorn op achterstand. De strijd bij de nieuwelingen werd beheerst door een kopgroep van zeven renners, van wie de Papendrechter De Leersnijder onderweg veel werk verzette en bovendien in de finale ook nog de snelste bleek.

0

HEERJANSDAM. ( 1980.04.26 )

0

Amateurs:

 

1

Harrie de Boer

Hilversum;

2

Johan Kuiken

Breda;

3

Theo Appeldoorn

Roosendaal;

4

Hans van Rossum

Den Haag;

5

Jan Zuijdweg

Krimpen aan de IJssel;

6

Jan Klomp

Giessenburg;

7

Rob Borst

Zwanenburg;

8

Jan van Rossum

Den Haag;

9

Peter Hogervorst

Pijnacker;

10

Gerard Looijenstein

Noordwijkerhout;

11

Wim Liebrechts

Vlaardingen;

12

John Meijer

Vlaardingen;

13

Gerrie Sint Nicolaas

Dordrecht;

14

Marc Gage

Engeland;

15

Cees van Bragt

Langeweg;

16

Cees Versluis

Leerdam;

17

Adri Vermeulen

Amsterdam;

18

Kees den Hartog

Hendrik-ido-Ambacht;

20

A. Razenberg

Rotterdam;

0

Nieuwelingen:

 

1

Didier Deleersnijder

Papendrecht;

2

Matti de Baat

De Heen/Steenbergen;

3

Frank Pirard

Breda;

4

Chris Koppert

Poeldijk;

5

Rob Hagemeijer

Den Bosch;

6

Bob Rasenberg

Terheijden;

7

Jan Kleijnendorst

Dordrecht;

8

Jos Nijssen

Ridderkerk;

9

A. Hagen

Rotterdam;

10

Peter Groenenberg

Hoogvliet;

11

Sjaak Sienders

Zwijndrecht;

12

Jan Koevoets

Oudenbosch;

13

F. de Bergh

Barendrecht;

14

Richard Luyten

Lage Zwaluwe;

15

Anton van Putten

Oudenhoorn;

16

Corn Maas

Sint Willebrord;

16

Corn Maas

Sint Willebrord;

17

Erik Haksteen

Papendrecht;

18

P. de Jong

Oud Alblas;