GORINCHEM.(1980.07.22

Pimmetje Bosch stelt aanhang niet teleur

Van onze medewerker WIM WEEDA.

"Voor eigen publiek winnen is toch het mooiste wat er is," glunderde Pimmetje Bosch, die in zijn eigen woonplaats Gorinchem de door zijn club Jan van Arckel in samenwerking met Het Vrije Volk georganiseerde wielerronde voor amateurs op zijn naam schreef.

De vroeg gevormde kopgroep van zeven renners, --- Harry de Boer, Pim Bosch, John Trouw, Martien van Baak, Piet Franken, Aad van Asten en Arnold van Hooft --- profiteerden dankbaar van de rivaliteit in het peloton waarin streekfavoriet Arie Versluis duidelijk het mikpunt was en ijverige renners als Piet Versteegh, Wim Lugtenburg, Jan Klomp, Louis Westrus, Bas van Lamoen en Jan de Groot aanvankelijk ook tevergeefs probeerden de jacht op de kopgroep gestalte te geven.

Ronde na ronde kropen de leiders dichter naar het peloton toe. Vooral de sterk rijdende Arnold van Hooft, die beslag legde op de leidersprijs, verzette veel werk. Met nog 30 km voor de boeg, moest het gros van de hoofdmacht zich gewonnen geven en kwam op een ronde achterstand.

Een zestiental renners bleef nog even tegen spartelen, maar van die zestien bleven slechts Ratterman, Klomp, (die later door een lekke band uitviel), De Groot en Verwaayen buiten bereik van de kopgroep.

Het werd zelfs nog zeer spannend toen die vier achtervolgers het peloton met de leiders gevaarlijk dicht begon te naderen.De kopgroep had inmiddels een aderlating ondergaan. Nog maar net was men op de hoofdmacht neergestreken toen Harry de Boer met een lekke band uit de strijd verdween. Watblater moest Aad van Asten eveneens vanwege een lekke band overstappen op een andere fiets, die hem overigens te groot was, na langdurig moedig verweer, viel hij tenslotte toch terug op de achtervolgers.

Gedubbeld

Nadat de jury in de slotfase de gedubbelde renners had laten afsprinten konden de vijf koplopers het onderling uitmaken wie beslag zou leggen op de

Grote Prijs van het FNV. Arnold van Hooft probeerde een aantal keren alleen weg te komen. (,, Pim Bosch is nu eenmaal te snel"), maar hij werd telkens

tot de orde geroepen. Totdat in de laatste ronde Pim Bosch de uitval van Van Hooft beantwoordde en meteen zelf doorging. Op die demarrage had geen van de vier medevluchterook maar enig verweer.

0

GORINGEM. ( 1980.07.22 )

0

Amateurs:

 

1

Pim Bosch

Gorinchem;

2

Arnold van Hooft

Kerkdriel;

3

Piet Franken

Oosterhout;

4

Martin van Baak

Montfoort;

5

John Trouw

Piershil;

6

Bas van Lamoen

Rosmalen;

7

Jan de Groot

Langerak;

8

Gerrit Ratterman

Uithoorn;

9

Aad van Asten

Vlaardingen;

10

Geert Verwaaijen

Andelst;

11

Arie Versluis

Ameide;

12

Fred Brand

Dordrecht;

13

Ko Zomer

Schermerhorn;

14

Gerrie Groenenwegen

Amsterdam;

15

Louis Westrus

Amsterdam;

0

Nieuwelingen:

 

1

Matti de Baat

De Heen/Steenbergen;

2

Arie Visser

Mookhoek;

3

D. Kooiman

Rotterdam;

4

John Eggers

Ridderkerk;

5

John Leijs

Oud-Gastel;

6

Jan Struijk

Woudrichem;

7

Peter Groenenberg

Hoogvliet;

8

Wim van Sprundel

Roosendaal;

9

Jan Koevoets

Oudenbosch;

10

Patrick Persijn

Poeldijk;

0

Liefhebbers en veteranen

 

1

Leen Poortvliet

Dirksland;

2

Siep van Dongen

Middelharnis;

3

Piet Nobel

Krimpen aan de Lek;

4

M. van Brussel

Oude Tonge

5

Frans van de Helder

Gouda;

6

Ed de Vos

Culemborg;

7

Wout Tondor

Rotterdam;

8

Henk Hoevers

Utrecht;

9

A. van Driel

Alblasserdam;

10

J. Rikken

Macharen;