DIRKSLAND.(1980.05.10)

Een lekke band houdt Schuurman niet tegen

Van onze medewerker WIM WEEDA

Cor Schuurman is niet door een lekke band uit het veld te slaan. In de Ronde van Dirksland, om de Grote Prijs Skol kon pech de Utrechtenaar niet stuiten. Rondenlang vocht hij om zijn plaats in de kopgroep te heroveren. Dat lukte en daarna had hij reserves genoeg om de beslissende barrage te plaatsen.

Hij wist zelf niet meer de hoeveelste lekke band het was in dit seizoen. Schuurman begon zelfs een beetje aan zichzelf te twijfelen. Zijn overwinning van woensdag j.l. in Wezep hielp hem over het dode punt heen en nu was, behalve die lekke band ook zelfs een fikse, inzinking niet fataal: „Ik was halverwege kapot, maar het begon langzamerhand weer wat beter te gaan en op het laatst was ik er helemaal overheen."

Het was ook nu weer van het begin af aan "oorlog". Na niet al te lange tijd vormde zich een kopgroep van tien renners: Krijn Sintnicolaas, Harry de Boer, Schuurman, Huizinga, Borst, Klomp, Jongejan, Roozenburg, v.d. Kooi en v.d. Burgh. Nog net op tijd kon Bonny Maas zich aansluiten, maar voor anderen, zoals Jan Zuydweg en later Flokstra, was de kloof te groot .In het verdere verloop van de strijd vormde zich weliswaar een "jachtgroep" met Zuydweg, Liebrechts, Steens, Jansen, Heyster en de kennelijk onverslijt- en onverwoestbare krachtmens Hans Hoek (oudveteraan), die met zijn 39 jaar nog wel eens terug naar de amateurs wilde en daar nu niet meer uit de voorste linies is weg te slaan.

Om nog echt mee te praten over de winst van deze door de Putse renners in samenwerking met het Vrije Volk en het plaatselijke wielercomité. georganiseerde wedstrijd, was het evenwel te laat.

Prooi

De Boer. Schuurman, Sintnicolaas en Roozenburg reden ontzettend hard weg van hun vroegere medevluchters die zo moegestreden waren dat ze op het laatst toch nog een prooi werden voor het achtervolgend groepje "Liebrechts".

Vooraan stuitten de koplopers op het peloton. Plotseling viel Schuurman weg met pech, om even later fel achtervolgend de schade door een lekke band opgelopen weer goed te maken. Hij deed het bewonderenswaardig, en ging daarna onweerstaanbaar door. Een beetje rugdekking kreeg hij daarbij wel van zijn ploegmaat Harry de Boer, die kort voor het einde ook ontsnapte.

0

DIRKSLAND. ( 1980.05.10 )

0

Amateurs:

 

1

Cor Schuurman

Breukelen;

2

Harrie de Boer

Hilversum;

3

Krijn Sint Nicolaas

Dordrecht;

4

John Roosenburg

Rijswijk;

5

Martin Huizinga

Gouda;

6

Wim Liebrechts

Vlaardingen;

7

Hans Hoek

Rotterdam;

8

Jan Zuijdweg

Krimpen aan de IJssel;

9

Peter Heijster

Vlaardingen;

10

Alex Jansen

Leiden;

11

Rob Borst

Zwanenburg;

12

Jan van der Kooij

Spijkenisse;

13

Jan Klomp

Giessenburg;

14

A. Jongejan

Amsterdam;

15

Wim van de Burgh

Maasland;

16

Gaby Minneboo

Geervliet;

17

Kees den Hartog

Hendrik-ido-Ambacht;

18

Jack Bakx

Bergen op Zoom;

19

Gerard Koop

Den Hoorn;

20

Wim Schuurhuizen

Rotterdam;

0

Liefhebbers:

 

1

Leen Poortvliet

Dirksland;

2

Bram Jansen

Bleiswijk;

3

Tim Krabbé

Amsterdam;

4

M. van Brussel

Oude Tonge

5

Sjaak Koevermans

Vlaardingen;

6

Siep van Dongen

Middelharnis;

7

Cees Kouwenhoven

Leidschendam;

8

Peter Legierse

Achthuizen;

9

H. Uittenbogaard

Rotterdam;

10

Henk Rovers

Roosendaal;

11

Piet Nobel

Krimpen aan de Lek;

12

Wim Wielhouwer

Sommelsdijk;

13

M. Kompeer

Rotterdam;

14

M. Drop

Vlaardingen;

15

Wim van Kooten

Bruinisse;