DEN HOORN.(1980.08.16)

Den Hoorn – Op het moose parcours aan de Beatrix­straat was er zaterdag in Den Hoorn ook veel waarde­ring voor de junior Jan Hogervorst De jeugdige coureur uit Pijnacker-(een. broer van Theo en Peter) reed giste­ren een bijzonder sterke koers. En dat, terwijl hij dit jaar pas voor het eerst is gaan fietsen.

Met nog vijf kilometer te gaan sprong Jan Hogervorst weg uit het peloton en even later slo­ten Rene Herben en Rob Klin­ge bij hem aan. Bij het uitko­men van de laatste bocht ging Hogervorst de lange spurt-aan, maar op de streep werd hij ge­klopt door Rob Klinge. De tweede plaats was echter ook erg verdienstelijk, want Jan reed een goede wedstrijd.

Toen nationaal kampioen Al­bert Harren, Ralf Elshof en Fred Klinge er al in een vroeg stadium vandoor waren ge­gaan zette Hogervost samen met Jan van Dalen de achter­volging in. Dit tweetal sloot aan bij de drie koplopers, maar Klinge en Hogervorst moesten al snel weer lossen. „Toen zat ik even kapot", gaf Jan Hoger­vorst later toe. „ Ik herstelde niet snel genoeg en moest die drie laten gaan. Later ging

Elshof, Van Dalen en Harren leken de beslissing te forceren, maar toen de beste man van de dag Ralf Elshof met een lekke band kampte en later ook Albert Harren door pech terugviel in het peloton, was de toch al erg aantrekkelijke koers (vooral door het gra­ndioze fietsen van Elshof) weer helemaal open.

Na verschillende korte onts­nappingen probeerde Jan Ho­gervorst het. Rob Klinge en Rene Herben konden nog aan­sluiten, maar Oude, Elferink (4e) en Honigh (5e) slaagden daar niet meer in.  Albert Harren won de spurt van het pelo­ton.

Bram Jansen

„Ik had nog wat goed to ma­ken van afgelopen woensdag", lachte Bleiswijker Bram Jan­sen, nadat hij de liefhebbers­ en veteranenkoers in Den Hoorn op zijn naam had ge­schreven. Toen liet ik mij door Sjaak de Wit en Theo Vierling verrassen. Dat mocht nu niet gebeuren". Bram Jansen hield zijn hoofd er zaterdag goed bij. En toen een compleet peloton zich opmaakte voor de masses­purt was eigenlijk ook al dul­delijk, dat de overwinning deze coureur van Westland Wil Vooruit/J.W. van Hagen niet meer kon ontgaan.

Immers, als Bram Jansen op de 54-12 spurt is hij niet meer bij te houden. Hetgeen hem zaterdag dan ook al zijn ne­gende overwinning van dit seizoen

opleverde. Opvallend reed ook Ton Koop, die nu hij klaar is met zijn studie weer wat meer tijd heeft voor het fietsen. Voor eigen publiek moest Ton twee keer van fiets verwisselen, maar beide keren sloot hij al na een korte ach­tervolging weer voorin aan: Hij werd uiteindelijk negende, nog net voor Delftenaar Van Eijk. Van Velthoven uit Naaldwijk werd l2e, een broer van Ton Koop l4e, Baden uit Delft l6e, Kunst uit Maasland 17e, Pij­nackernaar Sjaak de Wit. 18e; Fioole. uit Maasland 19e en Van der Kooij uit Pijnacker

20e.

0

DEN HOORN. ( 1980.08.16 )

0

Amateurs:

 

1

RenÚ Koppert

Poeldijk;

2

Wim Hus

Scheveningen;

3

Ger Slot

Alkmaar;

4

Ton Griep

Spijkenisse;

5

Nico Toussaint

Naaldwijk;

6

Jan van Rossum

Den Haag;

7

Arnold van Hooft

Kerkdriel;

8

Theo Hogervorst

Pijnacker;

9

Nico Zaal

Hazerswoude-Dorp;

10

Wim Liebrechts

Vlaardingen;

11

Peter Koppert

Monster;

12

Martin van Baak

Montfoort;

13

Gijs den Besten

Monster;

14

Cees Maaskant

Zuidland;

15

Kees den Hartog

Hendrik-ido-Ambacht;

16

Rein Kok

Rijnaterwoude;

17

Jan Zwaan

Voorschoten;

18

Ton Vrolijk

De Lier;

19

Marcel van Leeuwen

s-Gravenzande;

20

Wim t Hoen

Monster;

0

Junioren:

 

1

Rob Klinge

Velsen-Noord;

2

Jan Hogervorst

Pijnacker;

3

R. Herben

Nieuwveen;

4

Louis Oude Lenferink

Uithoorn;

5

Ger Honigh

Zaandam;

6

Ab Harren

Haarlem;

7

Hans van Staten

Rotterdam;

8

Henri Kes

Volendam;

9

Ron Vroom

Haarlem;

10

Ragner Martens

Haarlem;

0

Liefhebbers/Veteranen

 

1

Bram Jansen

Bleiswijk;

2

Cees Kouwenhoven

Leidschendam;

3

René Tuyl

Breda;

4

F. Soomers

Poortugaal;

5

K. Trompert

Den Haag;

6

Martin van de Spek

Moerkapelle;

7

Leon van de Wiel

Breda;

8

J. Bosman

Den Haag;

9

Ton Koop

Schipluiden;

10

J. van der Eijk

Delft;