BRIELLE.(1980.08.23)

LUCHTENBURG LEIDT ROSKAM NAAR ZEGE

Van onze wielermedewerker PIET BOOGERT

Bij de Putse rennersclub Delta viert het optimisme na de ronde van Den Briel weer hoogtij. Na de langzamerhand wat verbleekte successen van Arie den Hartog, Eef Fahrenhout en Bouwe Minnekus daagt voor hen als opvolger van de nu nog voor faam zorgende Gab Minneboo en Wim Lugtenburg het talent van de pas 19-jarige Cor Roskam uit Oostvoorne.

De als pijpfitter werkende nog maar amper een maand bij de amateurs - koersende Duinkanter reed zich in die korte tijd al drie keer in de uitslag. Met als meest opvallende prestatie vorige week een derde plaats bij de opening van het Ahoy'-complex aan de Rotterdamse Doenkade. Voorwaar een aardige binnenkomer" van Cor Roskam. .

Zaterdag In het 650 jaar stadsrechten herdenkende Brielle was de sensatie compleet. Want niet de pas uit de rijen der professionals teruggekeerde. Ton Griep, evenmin de met rijke lauweren behangen Pim Bosch of de regelmatig winnende Jan je Groot grepen de hun toebedachte toppositie in de eindrangschikking, maar de hoogst beduusde Cor Roskam.

Geen wonder dat de uitbundig rond de winnaar verzamelde menigte weinig oog had voor de op de vijfde plaats geindigde Wim Lugtenburg. Maar het was wl de Zuidlander die in de kopgroep van acht man zijn kans in de finale opofferde voor zijn jonge clubmaat. De verheugde Roskam was het in ieder geval in zijn enthousiasme niet vergeten. Te gek, h, wat een heerlijk gevoel. Maar zonder Wim Lugtenburg had ik het wel kunnen vergeten. Hij gaf mij het sein om te gaan en pakte gelijk iedereen terug die mij wilde volgen".

Waren de steun en de routine van Lugtenburg al onontbeerlijk, k het niveau van het nog geen vijftig renners tellende deelnemersveld was niet dat wat er gewoonlijk in de regio aan de start staat. De supporters van het geel en blauw hadden er weinig boodschap aan. Zij vonden dat de 300 meter winst die Roskam (naar wie de nieuwe sponsor MAKO al tevergeefs lonkte) In de drie laatste ronden naar de streep bijeen peurde, er niet om logen.

0

DEN BRIEL. ( 1980.08.23 )

 

0

Amateurs:

 

1

Cor Roskam

Oostvoorne;

2

Ton Griep

Spijkenisse;

3

Pim Bosch

Gorinchem;

4

Jan de Groot

Langerak;

5

Wim Lugtenburg

Zuidland;

6

Joost de Keijzer

Werkendam;

7

John Lourens

Rotterdam;

8

Gerrie Sint Nicolaas

Dordrecht;

9

Jacob Sint Nicolaas

Dordrecht;

10

Martin Lexmond

Gouda;

11

Jan van der Kooij

Spijkenisse;

12

A. Bax

Delft;

13

Jan van de Leeden

Utrecht;

14

Marco Hollander

Barendrecht;

15

Ben Bruinenberg

Zuid-Beijerland;

16

T. Steens

Schiedam;

17

Cor Dijkhuizen

Scheveningen;

18

Hans van de Sloot

Gouda;

19

Peter Heijster

Vlaardingen;

20

F. van de Touw

Maassluis

0

Liefhebbers:

 

1

Rien van Brussel

Oude Tonge

2

Ger Stiegelis

Dordrecht;

3

Rien van Lienden

Zoutelande;

4

Peter Legierse

Achthuizen;

5

Ad van der Ploeg

Goes;

10

G. van Eck

Oud-Beijerland;

14

Cor den Boer

Heenvliet;

15

Arie van de Graaf

Numansdorp;

16

C. van de Linden

s-Gravendeel;

17

P. den Han

Numansdorp

18

Maarten Lugtenburg

Zuidland;