CAPELLE AAN DE IJSSEL.(1980.06.04)

Driedaagse voor Arie Versluis

Van onze medewerker WIM WEEDA

Arie Versluis, de oude meester in het legertje BIK-renners, was zín trainingsmakker Jantje de Groot (geen renne: van zijn ploeg) zeer dankbaar. Dat wilde hij best weten, want zonder diens hulp zou waarschijnlijk het trio Rien den Braber, Piet Versteegh, en Michel Buskop zijn weggebleven en zou tussen die drie de strijd om de overwinning zijn gegaan. Nu werden zij door de vriendendienst van De Groot in de laatste ronde ingelopen en kon Versluis alle registers opentrekken om met duidelijk verschil de massasprint te winnen. Hij reed tegelijkertijd Hans Hoek uit de leiderstrui van Het Vrije Volk en legde daarmee beslag op de overwinning in het eindklassement van de driedaagse van Lek en IJssel.

Het was een enerverend slot van een snelle koers, waarin velen zich geroepen voelden om via vluchtpogingen een greep naar de zege te doen, doch daartoe bleek niemand uitverkoren. Spannend werd het toen een twaalftal ronden voor het einde Krijn en Gerrie Sintnicolaas een voorsprong opbouwden. Maar na een viertal ronden, waarin de voorsprong steeds tussen de 12 en 15 seconden schommelde, vonden de kopstukken in het peloton het voldoende.

Rien de Braber maakte gebruik van een kleine adempauze die op de jacht op de gebroeders Sintnicolaas volgde en vluchtte op zijn beurt weg. Eerst Piet Versteegh en daarna Michel Buskop reden het gat dicht en met zín drieŽn leken ze kans van slagen te hebben. Toen echter de naderende finish de kriebels in de benen van de achtervolgers bracht, slonk hun voorsprong zienderogen en in de laatste ronde was het dan Jan de Groot die het laatste gaatje dichtmaakte.

0

CAPELLE AAN DE IJSSEL. ( 1980.06.04 )

0

Amateurs:

 

1

Arie Versluis

Ameide;

2

Ad Kraan

Gouda;

3

Cees van Bragt

Langeweg;

4

R. de Braber

Rotterdam;

5

Wim Vlaanderen

Maarssen;

6

Martin Buskop

Rotterdam;

7

Bram Jouvenaar

Den Haag;

8

Martin Huizinga

Gouda;

9

Piet Versteeg

Giessenburg;

10

Wim Lugtenburg

Zuidland;

11

John Meijer

Vlaardingen;

12

Fred Brand

Dordrecht;

13

Dick Soek

Ankeveen;

14

Juan-Carlos Merina Merina

Spanje;

15

Jos Schaap

Kortenhoef;

0

Liefhebbers:

 

1

Bram Jansen

Bleiswijk;

2

Piet Nobel

Krimpen aan de Lek;

3

Siep van Dongen

Middelharnis;

4

M. van Brussel

 

5

Wim Wielhouwer

Sommelsdijk;