ALBLASSERDAM.(1980.07.23)

Krijn Sintnicolaas met twee ronden voorsprong

Niemand zal de overwinning van Krijn Sintnicolaas in de Ronde van Alblasserdam onverdiend noemen, maar zijn overmacht in de slotfase was zo onvoorstelbaar groot, dat het hem wel erg gemakkelijk werd gemaakt

Een vijftal renners, dat qua naam en inhoud de wedstrijd leek te gaan beheersen, was na ongeveer 25 kilometer wedstrijd uit het peloton weggereden. Arie Versluis (gretig als in zijn jeugdjaren, rijdend voor de leidersprijs, die hij ook verdiende) Jan Klomp, Fredje Brand, Krijn Sintnicolaas): en de opnieuw sterk rijdende Arnold van Hooft, die echter wegens pech terugviel in de achtervolgende groep.Die tweede groepmocht er trouwens ook zijn: Jan de Groot, Piet Kuys, Pim Bosch, Piet Versteeg, zijn stuk voor stuk renners die het in zo'n achtervolging best kunnen maken en als daar dan nog ťťn Arnold van Hooft; in terugvalt, en verder ook nog Reynders, Bouwens, Gerrie Sintnicolaas en de AustraliŽr Krijnen er deel van uitmaken, dan hoeft zon vluchtgroepje vooraan bepaald niet gerust te zijn.

Ze hielden er aanvankelijk dan ook een straf tempo in en dubbelden al na zon 45 kilometer wedstrijd. Het ging toen vooraan nog een poosje goed, maar het achtervolgende negental kwam steeds dichterbij. Dat de vier leiders nu vechtend over straat rolden is wat te veel gezegd, maar de soepel draaiende machine van voorheen was het zeker niet meer.

Krijn Sintnicolaas zag tenminste geen brood meer in de samenwerking en hij ging alleen op avontuur uit. Alleen was het echter ook weer niet, want van de gedubbelde renners volgden Wim Schuurhuizen en Wim Hus. Inde groep met de drie overgebleven koplopers doofde de vlam vervolgens angstwekkend snel.

Niet alleen slaagde Krijn Sintnicolaas met zijn secundanten er in, in enkele ronden het peloton opnieuw te dubbelen maar van het achtervolgende negental reden Van Hooft, Bosch en Kuys langs dat peloton met drie

koplopers Versluis, Klomp en Brand, alsof die er niet waren en namen gedrieŽn genoeg afstand om onder elkaar de strijd om de tweede plaats te beslechten.

0

ALBLASSERDAM. ( 1980.07.23 )

0

Amateurs:

 

1

Krijn Sint Nicolaas

Dordrecht;

2

Arnold van Hooft

Kerkdriel;

3

Pim Bosch

Gorinchem;

4

Piet Kuijs

Vlijmen;

5

Jan de Groot

Langerak;

6

Piet Versteeg

Giessenburg;

7

Martin Visser

Amsterdam;

8

Gerrie Sint Nicolaas

Dordrecht;

9

Gerrit Ratterman

Uithoorn;

10

Wim Schuurhuizen

Rotterdam;

11

Jan Klomp

Giessenburg;

12

Jimmy Krijnen

Australie;

13

Wim Hus

Scheveningen;

14

Fred Brand

Dordrecht;

15

Ad Bouwens

Hank;

0

Dames:

 

1

Truus van de Plaat

Geldermalsen;

2

Corrie Verhoeven

Berkel-Enschot;

3

Betsy van IJken

Baarn;

4

Tineke Kole-Fopma

Nisse;

5

Joke Barnhorn

Haarlem;

6

Marion Bax

Rotterdam;

7

Carolyn Peterson

Amerika;

8

Annie Borckink

Eibergen;

9

Jose Huizinga

Giessen;

10

Pascale Lever

Maassluis;

0

Liefhebbers/veteranen

 

1

J. Wennekes

Den Haag;

2

Cor den Boer

Heenvliet;

3

Bram Jansen

Bleiswijk;

4

Piet Nobel

Krimpen aan de Lek;

5

Wim Wielhouwer

Sommelsdijk;

6

F. de Swart

Gorinchem;

7

Hans Lap

Hendrik-ido-Ambacht;

8

Ger Stiegelis

Dordrecht;

9

Leo Wassenburg

Nieuw-Vennep;

10

M. van Brussel.