OMLOOP VAN HET WESTERKWARTIER.(1980.06.07)

ELFDE ZEGE IN SUCCESSIE!

Gert Jacobs ook ongenaakbaar in le Omloop van bet Westerkwartier

Het wordt eentonig! Wederom boekte de jonge Emmenaar Gert Jacobs een zege van formaat bij de nieuwelingen. In de le Omloop van het Westerkwartier, een wegwedstrijd voor nieuwelingen met start en finish het Groningse Niekerk, toonde hij zich op overtuigende wijze de sterkste, gevolgd door Hans Lelieveld, met wie Jacobs in de slotfase aan de haal was gegaan.

De sprint van de grote volggroep van zo'n 50 renners werd gewonnen door Jos Kleinendorst, die dus als derde op het ere­podium kwam te staan na afloop van deze wedstrijd die op uitstekende wijze door de NWV Groningen-W'im Buiter werd georganiseerd.

Jacobs boekte in deze wedstrijd zijn elfde zege in successie en wederom was het ploegenklassement een feit voor WSV Emmen.

Overigens, om met de deur in huis te vallen: deze Omloop had jammer genoeg een zeer vlak verloop. Het bleef bij schermut­selingen aan de lopende band, waarbij Gert Jacobs zich steeds op zijn qui vive toonde. Zodra er een renner probeerde aan de haal to gaan, reageerde de attente Emmenaar direct.

Wel noteerden we onderweg enkele valpartijen, waarbij jammer genoeg enkele renners voor onderzoek naar het ziekenhuis moesten worden vervoerd. Voorts liepen vele renners schaaf­wonden op. De Friese nieuwelingen-kamipioen Auke Wiersma moest met nekklachten in het ziekenhuis blijven, terwijl Rein­der Talen en Martin Dijkstra na behandeling weer huiswaarts konden keren.

In de laatste den kilometers dan de beslissende demarrage. De grote favoriet Gert Jacobs demarreerde in gezei1schap van Hans Lelieveld. Wel werd er vanuit het peloton gereageerd, maar zonder succes evenwel. Jacobs versloeg tenslotte Lelieveld op overtuigende wijze in deze Omloop, die goed word geleid door de debuterende Frans Schuil. De jury kwam tenslotte op vlotte wijze met de uitslag voor de dag.BRON: BEN ZOMERDIJK

0

OMLOOP VAN HET WESTERKWARTIER. ( 1980.06.07 )

0

Nieuwelingen:

 

1

Gert Jacobs

Emmen;

2

H. Lelieveld

Noorden;

3

Jan Kleijnendorst

Dordrecht;

4

J. van der Horst

Erp;

5

Michael Willems

Amsterdam;

6

Fred van Dijk

Vianen;

7

Carlo Steel

Axel;

8

Leo van Beusichem

Maasdijk;

9

Ralph Greupink

Coevorden;

10

Rob Poelwijk

Amstelhoek;

11

Peter van Leeuwen

Nieuwegein;

12

Erik Vulders

Veghel;

13

Bert van Dalen

Smilde;

14

Maurice Rommens

Roosendaal;

15

Leo Winkel

Schalkwijk;

16

E. Poffers

Assendelft;

17

Gerard Dekker

Hoogeveen;

18

André Krikken

Groningen;

19

Ron Haitsma

Renkum;

20

N. Mehagnoel

Amsterdam;

21

William van Erp

Heesch;

22

Gerrit van Hall

Zuidwolde;

23

R. van Hout

Helmond;

24

Ruud Spanbroek

De Lier;

25

J. Dubbelink

Oldenzaal;

26

Henk van Dalfzen

Genemuiden;