OMLOOP VAN NIEKERK.(1980.08.23)

DIRK VAN OORSCHOT sterke winnaar

                               na een boeiende strijd in Omloop van Niekerk

Dirk van Oorschot uit Schijndel is winnaar geworden van de Omloop van Niekerk, een van de laatste juniorenwedstrijden van formaat van dit seizoen. Er volgen er nog drie. De Omloop van Niekerk kenmerkte zich van meet af als een boeiend evenement waar met name de jongeren van de nationale juniorenselectie zich weerden. De finale was zeer interessant. Dirk van Oorschot en Harry Laning demarreerden in de slotfase. De hardwerkende Brabander Van Oorschot kwam ten­slotte alleen juichend over de meet na 120 km, gevolgd door Harry Laning die slechts zeven seconden achterstand had evenals Rob Groen die derde werd.

De sprint van de volggroep werd gewonnen door Teun van Vliet, ook lid van de nationale ploeg. Het behoeft geen betoog, dat bondscoaoh van de junioren Andre Boskamp in zijn sas was evenals sportcommissielid Stef van den Berghe, ook van de partij in deze goed georganiseerde Omloop.

Tenslotte ook lof aan het adres van Jan Hup en Rein Zwart die met de leiding waren belast.

VUURWERK

Van het begin af “vuurwerk". Het stond daarom vast, dat er boeiende strijd geleverd zou worden. Reeds na 12 km ontstond er een kopgroep van dertien renners waarbij alle favorieten. Eendrachtig bouwde men de beslissende voorsprong op.

Toen na 72 km Teun van Vliet demarreerde kreeg hij John Akkermans met zich mee. Binnen een ommezien had dit duo een voorsprong van 25 seconden en alles leek er op, dat dit tweetal weg zou blijven. Domme pech achtervolgde de twee vluchters echter toen na 78 km een politieman de twee dappere coureurs een verkeerde weg instuurde...

Met nog 20 km te koersen kreeg Dirk van Oorschot het op zijn heupen. Toch slonk zijn voorsprong met de finish in zicht omdat de achtervolgers, de noorderling Harry Laming en Ron Groen, alles in het werk stelden Van Oorschot tot de orde te roepen. Men slaagde er echter niet in. Overigens, de Omloop van Niekerk had in Dirk van Oorschot, die ongetwijfeld bij de amateurs t.z.t. ook van zich zal doen spreken, een sterke winnaar!

BRON: BEN ZOMERDIJK

0

OMLOOP VAN NIEKERK. ( 1980.08.23 )

0

Junioren:

 

1

Dirk van Oorschot

Schijndel;

2

Harry Laning

Oostwold;

3

Ruud Groen

Baarn;

4

Ron Van Vliet

Hellevoetsluis;

5

Peter Pieters

Zwanenburg;

6

Johan Robbe

Veendam;

7

Jan Ackermans

Kerkdriel;

8

Gert-Jan Theunisse

Berghem;

9

Ger Honigh

Zaandam;

10

Pascal Kolkhuis-Tanke

Breukelen;

11

Jan van Wijk

Haarlem;

12

Ralph Elshof

Naarden;

13

Harrie Wolters

Goor;

14

Hans van Staten

Rotterdam;

15

Frans Plantaz

Son;

16

Wim Meijer

Musselkanaal;

17

Ronald Rol

Alkmaar;

18

L. Wieringa

Hoogezand;

19

Dave Prosee

Noord-Scharwoude;

20

Jean-Paul van Poppel

Tilburg;

21

Johnny Wessels

Barger-Oosterveld;

22

R. Chip

Etten-Leur

23

Pieter van de Korst

Nieuw-Loosdrecht;

24

Emiel Hopman

t Zand;

25

Durk Jongsma

Opeinde;